2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Veszprém

Összeér a Henger utca két vége

Veszprém önkormányzata európai uniós pályázat keretében közlekedésfejlesztésére nyert 2,7 milliárd forint támogatást. A projekt keretében a Henger utca bővítése, a Kistó utca burkolatrekonstrukciója, a Pápai úti útépítés, valamint a kelet–nyugati közlekedési főtengely Pápai út–Kistó utca közötti szakaszának kialakítása valósul meg.

Új útszakasz is épül a Henger utcában (fotó: Domján Attila)

Jelenleg két fél zsákutcaszakaszból áll a Henger utca, így a beruházás célja e két szakasz folytonossá tétele. A tervezett szakasz hossza 874,6 méter, amelyből 700 méter útfelújítás, 175 méter pedig új út építése. A beruházás ezen eleme mintegy bruttó 617 millió forintba kerül. A fejlesztés hozzájárul, hogy mind a Pápai út, mind a Házgyári út felől átjárható legyen az iparterület.


A Henger utca mentén összesen 21 autóbusz és 27 személygépjármű részére biztosítanak parkolási lehetőséget. Ezenkívül a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára is megfelelő útszakasz, 2×1 forgalmi sáv 1,5-2 méter széles járdával, közös gyalog- és kerékpárút épül.

Brányi Mária alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékozatót (fotó: Domján Attila)

Az Ipar utca kereszteződésénél négyágú körforgalmat terveznek. A körforgalomtól északi irányban mindkét oldalon párhuzamosan buszparkolót alakítanak ki a Piramis utcáig.


A gyalogátkelőhelyeknél, útcsatlakozásoknál tervezett szegélylesüllyesztések mentén a vakok és gyengén látok biztonságos közlekedése érdekében mindkét oldalon taktilis vezetősávot építenek be. A gyalogátkelőhelyek teljes szélességében, közvetlenül a járdaszegély mellett, 60 centiméter szélességű figyelmeztető jelzést helyeznek el.

A Henger utca év végére készülhet el. (Fotó: Domján Attila)

A Henger utca építése előreláthatólag az év végéig befejeződik, a teljes projekt előreláthatólag 2020. november 30-ig zárul le.

Kapcsolódó Cikkek