EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Veszprém

Összeér a Henger utca két vége

Veszprém önkormányzata európai uniós pályázat keretében közlekedésfejlesztésére nyert 2,7 milliárd forint támogatást. A projekt keretében a Henger utca bővítése, a Kistó utca burkolatrekonstrukciója, a Pápai úti útépítés, valamint a kelet–nyugati közlekedési főtengely Pápai út–Kistó utca közötti szakaszának kialakítása valósul meg.

Új útszakasz is épül a Henger utcában (fotó: Domján Attila)

Jelenleg két fél zsákutcaszakaszból áll a Henger utca, így a beruházás célja e két szakasz folytonossá tétele. A tervezett szakasz hossza 874,6 méter, amelyből 700 méter útfelújítás, 175 méter pedig új út építése. A beruházás ezen eleme mintegy bruttó 617 millió forintba kerül. A fejlesztés hozzájárul, hogy mind a Pápai út, mind a Házgyári út felől átjárható legyen az iparterület.


A Henger utca mentén összesen 21 autóbusz és 27 személygépjármű részére biztosítanak parkolási lehetőséget. Ezenkívül a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára is megfelelő útszakasz, 2×1 forgalmi sáv 1,5-2 méter széles járdával, közös gyalog- és kerékpárút épül.

Brányi Mária alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékozatót (fotó: Domján Attila)

Az Ipar utca kereszteződésénél négyágú körforgalmat terveznek. A körforgalomtól északi irányban mindkét oldalon párhuzamosan buszparkolót alakítanak ki a Piramis utcáig.


A gyalogátkelőhelyeknél, útcsatlakozásoknál tervezett szegélylesüllyesztések mentén a vakok és gyengén látok biztonságos közlekedése érdekében mindkét oldalon taktilis vezetősávot építenek be. A gyalogátkelőhelyek teljes szélességében, közvetlenül a járdaszegély mellett, 60 centiméter szélességű figyelmeztető jelzést helyeznek el.

A Henger utca év végére készülhet el. (Fotó: Domján Attila)

A Henger utca építése előreláthatólag az év végéig befejeződik, a teljes projekt előreláthatólag 2020. november 30-ig zárul le.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.