EUR: 323,16 Ft
CHF: 287,79 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb I.kerület II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Összetartoznak a zsebkönyvesek – Kockulás helyett a POKET-ezést népszerűsítik

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, Vecsei H. Miklós színművész, a POKET-zsebkönyvek megálmodója és dr. Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója közösen avatta fel a Móricz Zsigmond körtéri Gombánál felállított POKET-zsebkönyv-automatát. A budai oldalon a Déli pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren is várnak mindenkit az olvasnivalók.

A Gombánál lévő POKET-automata a Radnóti Miklós Színház és Újbuda önkormányzatának támogatásával kínálja minden könyvbarátnak az okostelefonnyi méretű köteteket, mindössze 990 forintért, amelyet kártyával is kifizethetünk.


– Büszke vagyok rá, hogy e nemes kezdeményezés mellé állhattunk. Segítettünk abban, hogy Újbudán és ezzel Dél-Budán is elérhetők legyenek a színes kis könyvek. Szerettük volna egy másik irányt mutatni a fiataloknak abban a világban, ahol már az utcán és a buszon is a telefont nyomogatva élnek – mondta a Lokál Extrának Király Nóra, aki a Ficsak alapítójaként hozzátette: a közösségépítés is fontos szempont számukra.

– A zsebekből kilógó POKET egyfajta összetartozást is jelent: igen, mi is ide tartozunk, szeretjük a jó könyveket és olvasunk. Az alpolgármester asszony azt is elárulta, hogy az általa alapított Fiatal Családosok Klubja támogatta Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című kötetét, Geszti Péter ajánlásával. A POKET-automatában ezenkívül Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója című könyve található, amelyet Zacher Gábor ajánl figyelmünkbe, Esterházy Én mesélni kezdtem kötetét a zenész barát, Dés László javasolja olvasásra, míg Lábas Viki szerint Krúdy Gyula Ady Endre éjszakái című művét érdemes megvenni. Az automatából a könyveken kívül krétapakk is vásárolható, amellyel egy városszínező versenyen lehet részt venni, ugyancsak az olvasását népszerűsítve az aszfalton.


– Egymásra figyelő, a villamoson összekacsintó – „nálam is POKET van” – fiatalok közösségét szeretnénk látni, és azt tapasztaljuk, hogy ez működik is. Ha legalább az egyik zsebben POKET van a másikban lévő okostelefon mellett, az már egy lehetőség a választásra – fejtette ki lapunknak Vecsei H. Miklós, a POKET-et elindító Sztalker Csoport  vezetője, aki azt is elárulta, mióta újra nincs okostelefonja, sokkal szabadabb az élete.

– Mindenki ideges az állandó böngészéstől és telefonnyomkodástól, a függőség frusztrálttá tesz – ha tudomást veszünk róla, ha nem. Ezzel szemben ha a villamoson előveszed a POKET-edet, és olvasol egy jót, amíg utazol, szabadnak érzed magad, és még össze is kacsinthatsz pár emberrel, akik szintén POKET-eznek kockulás helyett. Nekem nagy élmény most olvasni, újraolvasni ezeket a köteteteket, van jó néhány nagy találkozásom.

Az automatában a könyveken kívül krétapakk is vásárolható, amellyel egy városszínező versenyben lehet részt venni, ugyancsak az olvasását népszerűsítve az aszfalton ( Fotó: Sáfár Tibor)

POKET nem csak fiataloknak! ( Fotó: Sáfár Tibor)

A körtéri zsebkönyv-automatát személyesen avatta fel Vecsei H. Miklós (jobboldalon) színművész, az ötlet megálmodója Király Nóra, Újbuda alpolgármestere és Dr. Komáromi György, a Radnóti Miklós Színház Gazdasági Igazgatója ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek