EUR: 323,98 Ft
CHF: 287,62 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Szolnok

Öt szolnoki vízipólós az Eb-keretben

Barcelona ad otthont a férfi és női vízilabda Európa-bajnokságnak, amelynek a magyar férfiak alaposan kicserélődött, azonban az éremre ugyanúgy esélyes csapattal vágnak neki.

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás tavaly hazai környezetben világbajnoki ezüstéremmel mutatkozott be a férfiak kispadján, az akkori keretből már csak hatan tagjai a mostani – már a tokiói olimpiára formálódó – együttesnek. Olyan – a válogatott környékén kevésbé ismert – nevekkel lehet találkozni, mint Pohl Zoltán vagy Kovács Gergő. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a hazai klubvízilabda egyik legjobb csapata, a Szolnoki Dózsa-Közgép bőven ad játékosokat a keretbe, és ez most sincsen másképp. A Tisza-parti együttesből öt játékos, Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid és Zalánki Gergő van kint Barcelonában.


Az utóbbi időben nincs magyar válogatott Nagy Viktor nélkül

A gárda elsősorban tornákkal készült a kontinensviadalra, a világliga nyolcas döntőjében a Duna Arénában többek között a világbajnok horvátokat búcsúztatva ezüstérmet szerzett, majd Németországban vett részt egy viadalon és a BENU Kupán is élesben gyakorolt.

A férfiak egy csoportba kerültek Grúziával, Olaszországgal és Németországgal, a papírforma szerint az olaszok elleni mérkőzés lesz az, amely a csoportelsőségről dönt. Nem mellesleg ez azért is fontos, mert a mieink a csoportmérkőzéseket követően könnyebb ellenfelet kaphatnak, ha első helyen jutnak tovább a négyesből.

Kapcsolódó Cikkek