EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,85 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Öt szolnoki vízipólós az Eb-keretben

Barcelona ad otthont a férfi és női vízilabda Európa-bajnokságnak, amelynek a magyar férfiak alaposan kicserélődött, azonban az éremre ugyanúgy esélyes csapattal vágnak neki.

A szövetségi kapitány, Märcz Tamás tavaly hazai környezetben világbajnoki ezüstéremmel mutatkozott be a férfiak kispadján, az akkori keretből már csak hatan tagjai a mostani – már a tokiói olimpiára formálódó – együttesnek. Olyan – a válogatott környékén kevésbé ismert – nevekkel lehet találkozni, mint Pohl Zoltán vagy Kovács Gergő. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a hazai klubvízilabda egyik legjobb csapata, a Szolnoki Dózsa-Közgép bőven ad játékosokat a keretbe, és ez most sincsen másképp. A Tisza-parti együttesből öt játékos, Nagy Viktor, Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid és Zalánki Gergő van kint Barcelonában.


Az utóbbi időben nincs magyar válogatott Nagy Viktor nélkül

A gárda elsősorban tornákkal készült a kontinensviadalra, a világliga nyolcas döntőjében a Duna Arénában többek között a világbajnok horvátokat búcsúztatva ezüstérmet szerzett, majd Németországban vett részt egy viadalon és a BENU Kupán is élesben gyakorolt.

A férfiak egy csoportba kerültek Grúziával, Olaszországgal és Németországgal, a papírforma szerint az olaszok elleni mérkőzés lesz az, amely a csoportelsőségről dönt. Nem mellesleg ez azért is fontos, mert a mieink a csoportmérkőzéseket követően könnyebb ellenfelet kaphatnak, ha első helyen jutnak tovább a négyesből.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.