EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szekszárd

Öt új tűzoltó kezdte meg szolgálatát a megyében

Több mint százhúsz tűzoltó tett ünnepélyes fogadalmat július 13-án, közülük öten pedig már szolgálatba álltak Tolna megye hivatásos tűzoltóságain – tájékoztatott Ackermann Zsuzsa, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivője.

Most már élesben bizonyíthatják tudásukat Illusztráció: Lokál Extra

Hozzátette, a kibocsátó ünnepségen az esküt tett hallgatók nevében Varga-Stadler Bálint tűzoltó őrmester mondott válaszbeszédet, aki ma már a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesít szolgálatot. Felidézte, mi minden történt velük a rendészeti szakgimnáziumok valamelyikében, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban eltöltött összesen öt hónap alatt. Elmondta: megtanulták nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát, felkészítették őket, hogyan kell a hivatásos tűzoltói szolgálat során adódó feladatokat szabályosan és biztonságosan végrehajtani, megismerték és kitágították képességeik határát. A frissen végzett tűzoltókat hétfő reggel dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes fogadta a szekszárdi igazgatóságon, aki elmondta, hogy innentől kezdve az a dolguk, hogy a képzés során megszerzett tudásukat a gyakorlatban is hasznosítsák, illetve bővítsék ismereteiket és fejlesszék képességeiket. Ehhez pedig közvetlen elöljáróiktól minden támogatást megkapnak.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.