EUR: 332,47 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szekszárd

Öt új tűzoltó kezdte meg szolgálatát a megyében

Több mint százhúsz tűzoltó tett ünnepélyes fogadalmat július 13-án, közülük öten pedig már szolgálatba álltak Tolna megye hivatásos tűzoltóságain – tájékoztatott Ackermann Zsuzsa, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivője.

Most már élesben bizonyíthatják tudásukat Illusztráció: Lokál Extra

Hozzátette, a kibocsátó ünnepségen az esküt tett hallgatók nevében Varga-Stadler Bálint tűzoltó őrmester mondott válaszbeszédet, aki ma már a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesít szolgálatot. Felidézte, mi minden történt velük a rendészeti szakgimnáziumok valamelyikében, illetve a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban eltöltött összesen öt hónap alatt. Elmondta: megtanulták nemcsak rendesen felvenni, hanem méltósággal viselni is az egyenruhát, felkészítették őket, hogyan kell a hivatásos tűzoltói szolgálat során adódó feladatokat szabályosan és biztonságosan végrehajtani, megismerték és kitágították képességeik határát. A frissen végzett tűzoltókat hétfő reggel dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes fogadta a szekszárdi igazgatóságon, aki elmondta, hogy innentől kezdve az a dolguk, hogy a képzés során megszerzett tudásukat a gyakorlatban is hasznosítsák, illetve bővítsék ismereteiket és fejlesszék képességeiket. Ehhez pedig közvetlen elöljáróiktól minden támogatást megkapnak.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

    Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.