2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb X.kerület

Ötéves a DreherFeszt

Jubilál a Dreher sörgyár fesztiválja: idén szeptember 1-jén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Dreher Sörgyárak Zrt., hogy egyedi helyszínt és élményt nyújtson a bulizni vágyóknak. Az ünnepi alkalomból a DreherFeszt idén öt nagykoncerttel, öt sörkülönlegességgel és öt feltörekvő zenekar bemutatásával várja a látogatókat.

A Cloud 9+ is fellép idén (fotó: DreherFeszt)

Nyilvánossá vált az idén ötödik szülinapját ünneplő DreherFeszt programja: a nagyszínpadon a Bëlga, a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Lóci játszik és a Kelemen Kabátban gondoskodik az igazi bulihangulatról szeptember 1-jén. A szervezők arról tájékoztattak, hogy a kisszínpadon a Lángoló Gitárok bloggal közösen szervezett, június végén meghirdetett DreherFeszt Felfedező Verseny öt döntőse mérheti össze tudását. A szakértő zsűri tagjai Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok főszerkesztője, a Tesco Disco és Spartak Music által fémjelzett Szalai Attila, Tóth Gergő, a Wellhello, az Anna and the Barbies és a Cloud 9+ útját is egyengető Supermanagement vezetője és Gál Marcell, a DreherFeszt társszervezője.


Semmivel sem összehasonlítható a sörgyári buli (fotó: DreherFeszt)

A nevezők közül a zsűri négy biztos befutót juttat tovább a döntőbe, valamint további négyet közönségszavazásra bocsát. A tét nem kicsi, hiszen a százezer forintos stúdiózás vagy videóklip-készítés mellett a győztes zenekar egy jövő évi DreherFeszt-fellépési lehetőséggel is gazdagabba lesz, valamit ötszázezer forint értékű médiatámogatást kap a Lángoló Gitároktól. A tehetségkutató összdíjazása mintegy egymillió forintot tesz ki − derül ki a közleményből.

A Dreher sörmesterei is megmutatják kreativitásukat a fesztivál alkalmából, hiszen olyan sörspecialitásokat kóstolhatunk majd itt, amelyeket sehol másutt. A kínálatban elérhető lesz a Dreher Tanksör, a Dreher Pale Ale és a nemrég piacra dobott Dreher Triplakomlós, azonban az ötödik jubileumra öt, külön a neves alkalomra főzött sörkülönlegesség is dukál, így további meglepetésekre számíthatnak a látogatók.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek