EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb X.kerület

Ötéves a DreherFeszt

Jubilál a Dreher sörgyár fesztiválja: idén szeptember 1-jén ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Dreher Sörgyárak Zrt., hogy egyedi helyszínt és élményt nyújtson a bulizni vágyóknak. Az ünnepi alkalomból a DreherFeszt idén öt nagykoncerttel, öt sörkülönlegességgel és öt feltörekvő zenekar bemutatásával várja a látogatókat.

A Cloud 9+ is fellép idén (fotó: DreherFeszt)

Nyilvánossá vált az idén ötödik szülinapját ünneplő DreherFeszt programja: a nagyszínpadon a Bëlga, a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Lóci játszik és a Kelemen Kabátban gondoskodik az igazi bulihangulatról szeptember 1-jén. A szervezők arról tájékoztattak, hogy a kisszínpadon a Lángoló Gitárok bloggal közösen szervezett, június végén meghirdetett DreherFeszt Felfedező Verseny öt döntőse mérheti össze tudását. A szakértő zsűri tagjai Dankó Gábor, a Lángoló Gitárok főszerkesztője, a Tesco Disco és Spartak Music által fémjelzett Szalai Attila, Tóth Gergő, a Wellhello, az Anna and the Barbies és a Cloud 9+ útját is egyengető Supermanagement vezetője és Gál Marcell, a DreherFeszt társszervezője.


Semmivel sem összehasonlítható a sörgyári buli (fotó: DreherFeszt)

A nevezők közül a zsűri négy biztos befutót juttat tovább a döntőbe, valamint további négyet közönségszavazásra bocsát. A tét nem kicsi, hiszen a százezer forintos stúdiózás vagy videóklip-készítés mellett a győztes zenekar egy jövő évi DreherFeszt-fellépési lehetőséggel is gazdagabba lesz, valamit ötszázezer forint értékű médiatámogatást kap a Lángoló Gitároktól. A tehetségkutató összdíjazása mintegy egymillió forintot tesz ki − derül ki a közleményből.

A Dreher sörmesterei is megmutatják kreativitásukat a fesztivál alkalmából, hiszen olyan sörspecialitásokat kóstolhatunk majd itt, amelyeket sehol másutt. A kínálatban elérhető lesz a Dreher Tanksör, a Dreher Pale Ale és a nemrég piacra dobott Dreher Triplakomlós, azonban az ötödik jubileumra öt, külön a neves alkalomra főzött sörkülönlegesség is dukál, így további meglepetésekre számíthatnak a látogatók.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.