EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Életmód

Óvjuk a bőrünket a fesztiválszezonban is!

A fesztiválok nem éppen a tökéletes higiénés körülményekről híresek, ráadásul a hőség, a szárazság és a por a bőrünknek sem tesz jót. Az alkoholfogyasztástól az arcunk is hamar dehidratált, szürke lesz, sőt az eltömődött pólusok miatt pattanások is megjelenhetnek rajta. Hogyan tudjuk megóvni, miközben szórakozunk?

– Egy micellás arclemosó, egy mélyhidratáló és egy szemkörnyékápoló bőven elég nemcsak a túléléshez, de az üde bőr megőrzéséhez is a fesztiválszezonban – magyarázta Oláh Róbert, a Natics natúrkozmetikai termékcsalád termékfejlesztési vezetője, majd hozzátette, hogy a megfelelő UV-védelemről sem feledkezhetünk meg. A fesztiválok területén jellemző a felszálló por, amely hamar lerakódik az arcbőrünkre. Ehhez társul a kánikula miatti izzadás, a kettő kombinációja pedig garantáltan eltömíti pórusainkat.


– A micellás arclemosóból öntsünk egy keveset vattapamacsra, és naponta kétszer-háromszor frissítsük fel vele az arcbőrünket – tanácsolja a szakember. Az alkohol miatti dehidratáltságot nemcsak belsőleg – 3-3,5 liter víz fogyasztásával – kell pótolni, hanem mélyhidratáló szérum napi kétszeri használatával is. – Az átmulatott éjszaka után sötét táskák jelenhetnek meg a szemünk alatt, ezen egy erős kávé nem tud segíteni, a bő folyadékpótlás és egy hatékony szemkörnyékápoló azonban igen – magyarázza Oláh Róbert.

A  szemkörnyékápolókat sosem szabad erősen belemasszírozni a bőrbe, hiszen ezzel mikrosérüléseket okozhatunk, csupán óvatos mozdulatokkal vigyük fel az érintett területekre, és hagyjuk, hogy pár perc alatt magától beszívódjon. A legjobb termékek sem érnek azonban semmit, ha a nap folyamán, különösen a legnagyobb UV-sugárzás időszakában, 11–15 óra között, nem gondoskodunk a fényvédelemről. Viseljünk divatos szalmakalapot napszemüveggel, testünket óvjuk lenge, hófehér lenvászon ruhával, bőrünket pedig védjük magas faktorszámú naptejjel.


Kapcsolódó Cikkek