EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Dunaújváros

Óvoda lehet a Bánkiból

Javaslat érkezett a Bánki Donát Középiskola korábbi épületének hasznosítására. A Református Egyházközség kereste meg Dunaújváros önkormányzatát. Szándékuk szerint egyházi óvodát hoznának létre a jelenleg szinte teljesen gazdátlanul álló épületben.

A Bánki Donát Középiskola 2015-ben költözött a Dunaújvárosi Egyetem épületébe. A Bercsényi úti épületet azóta csak részben használják. A legutóbbi közgyűlésen azonban benyújtották azt a javaslatot, amely megoldást jelenthet az ingatlan hasznosítására.

Megoldódhat a volt Bánki iskola ügye

A Református Egyházközség felajánlotta, hogy megvásárolja a volt Bánki egy részét, céljuk egyházi fenntartású óvoda létrehozása. A közgyűlés pályázatot ír ki az értékesítésre. Ezáltal lehetőség nyílna arra, hogy megfelelően kihasználják az épületet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.