EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Sport

Zavargásokba torkollott a vb-buli Franciaországban

Örömkönnyekké nemesült a bánat a vb-döntő után: a horvátok szerint nem aranyat veszítettek, inkább megnyerték a vb-ezüstöt. Zágráb ünnepelt, míg Párizsban zavargásokkal (is) emlékezetessé tették a győzelmet.

Szerény becslések szerint mintegy 40 ezren nézték a piros-fehér kockásba öltöztetett Zágráb központjában, a Jellasics téren a moszkvai finálét, és a 4-2-es francia sikert. A horvát könnyek azonban hamar felszáradtak, és a fővárosban hajnalig tartott a buli, csakúgy, mint szerte az országban – a rendőrség beszámolója szerint a legapróbb incidens nélkül.


Franciaországban nem ünnepeltek ilyen békésen, több nagyvárosban zavargások törtek ki. Párizsban a Champs-Élysées-n egymásnak estek a szurkolók, mire a rendőrség vízágyúkkal oszlatta szét a tömeget. A vb-sikert többen is arra használták fel, hogy feltöltsék kiapadóban lévő készleteiket, több üzletet feltörtek és a rend helyreállításán fáradozó rendőröket is megtámadták.

Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is reggelig tomboltak az utcákon, autókat vertek szét, kukákat gyújtottak fel. Utcai harcok Rouenben és az olasz–francia határ melletti Mentonban is voltak.


Mi lett volna, ha kikapnak a franciák? Forradalom?

Őrizetben a Pussy Riot

A rendőrség őrizetbe vette azt a négy személyt, akik megzavarták a döntőt Moszkvában. Az akciót a Pussy Riot nevű orosz feminista punk-rock banda hajtotta végre, amely polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi-politikai problémákra felhívni a figyelmet. A finálé 52. percében három nő és egy férfi szaladt a pályára, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és elvitték őket. Rendőregyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A világbajnokság különdíjasai:

-A torna legjobb játékosa (Aranylabda): Luka Modric (horvát)
-A torna gólkirálya (Aranycipő): Harry Kane (angol), 6 gól
-A torna legjobb kapusa (Aranykesztyű): Thibaut Courtois (belga)
-A torna legjobb fiatal játékosa: Kylian Mbappé (francia)
-Sportszerűségi verseny: Spanyolország

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Modric lett 2018 legjobb focistája

  Modric lett 2018 legjobb focistája

  Hétfőn este Londonban rendezte idei díjátadó gáláját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségét (FIFA). Az év legjobb játékosa Luka Modric, a Real Madrid középpályása lett, míg a Puskás-díjat Mohamed Szalah vehette át az Everton ellen szerzett góljáért.

 • Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Székekkel támadtak egymásra a szurkolók

  Futballstadionokban megszokottnak lehet nevezni, hogy a szurkolók összecsapnak egymással, azonban a kosárlabdapályákon ritkán fordul elő, hogy összeverekednek a drukker.

 • Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Volt Vidi-edző veheti át az AS Romát

  Veszélyben lehet Eusebio Di Francesco vezetőedző állása az AS Románál, a klub vezetősége a hírek szerint már ki is szemelte az utódját, aki nem más lehte, mint a MOL Vidi FC-t korábban irányító Paulo Sousa.