EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Pécs

Parlagfű: már érkezhet a büntetés

Egy évben akár többször is megbüntethetik azt a földtulajdonost, aki nem kaszálja le időben a parlagfüvet a területén. A bírság mértéke sok mindentől függ, de figyelembe veszik a terület nagyságát, elhelyezkedését és persze a fertőzöttségét is. Pécsett – de az ország több pontján is – már a levegőből is figyelik az elhanyagolt területeket, de bejelentés alapján is érkezhet a büntetés. Ez akár 15 ezertől 5 millió forintig is terjedhet. Az idén a parlagfű három héttel korábban virágozhat a számára kedvező időjárási viszonyok miatt.

A büntetések miatt az elmúlt tíz évben jobban odafigyelnek a földtulajdonosok, de elvétve még akad parlagfű

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.