EUR: 322,18 Ft
CHF: 285,20 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Pécs

Parlagfű: már érkezhet a büntetés

Egy évben akár többször is megbüntethetik azt a földtulajdonost, aki nem kaszálja le időben a parlagfüvet a területén. A bírság mértéke sok mindentől függ, de figyelembe veszik a terület nagyságát, elhelyezkedését és persze a fertőzöttségét is. Pécsett – de az ország több pontján is – már a levegőből is figyelik az elhanyagolt területeket, de bejelentés alapján is érkezhet a büntetés. Ez akár 15 ezertől 5 millió forintig is terjedhet. Az idén a parlagfű három héttel korábban virágozhat a számára kedvező időjárási viszonyok miatt.

A büntetések miatt az elmúlt tíz évben jobban odafigyelnek a földtulajdonosok, de elvétve még akad parlagfű

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.