EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Debrecen

Pattogtak az ostorok

A mátai lovaspályán megrendezett 52. Hortobágyi Lovasnapok három napig kínált felhőtlen kikapcsolódást a lovak és a lovassportok iránt érdeklődő közönségnek.

Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Génmegőrző Kht. ügyvezetője kiemelte: több mint ötven év hagyománya kötelezi őket arra, hogy a háromnapos programok során minél többet megmutassanak az Európában egyedülálló csodából, a Hortobágyból.


Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere hozzátette: Debrecen és a Hortobágy újra egymásra találtak, s a történelmi kapcsolatokra építve ismét együtt szervezik a puszta legnagyobb nyári rendezvényét, a lovasnapokat. A több mint fél évszázad bizonyítja, hogy a rendezvény komoly értéket képvisel, amit érdemes megőrizni, továbbadni.

Pusztaötös az 52. Hortobágyi Lovasnapokon
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A mátai lovaspályán tartott megnyitóra előbb az ostorpattogtató csikósok érkeztek meg, majd a híres debreceni ötös fogattal az élen vonultak fel a hagyományőrző huszárok és lovasok, a különféle hintók és szekerek, a ló hátán álló lovasokkal a pusztaötösök, illetve a fogathajtóversenyek résztvevői. Ott voltak a megnyitón Hortobágy örökös pásztorai: az idős, cifraszűrt viselő pásztorok egykor maguk is lovas résztvevői voltak a rendezvénynek, s mind az 52 lovasnapon ott voltak – hangzott el a megnyitón.

Ifjabb Szabó Gábor Timpex ezüst nevű lován a Nemzeti Vágta hortobágyi futamán
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A lovasnapok keretében tartották meg a Nemzeti Vágta hortobágyi futamát, folytatódott a hortobágyi csikósok versenye, a szimultán fogathajtóverseny, a pusztaötösök bemutatója, miközben a méneshajtást is megtekinthették az érdeklődők.

Hagyományőrző huszárokat is láthattunk
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek