2019. március 27., szerda
Hajnalka

Extra

Pécsi Ildikó unokája tovább küzd az otthonáért

Jogerőssé vált a határozat, miszerint Pártos Csillának ki kell költöznie exanyósa, Pécsi Ildikó budai lakásából. A felek között azonban folytatódik a harc, és most elsősorban a színésznő unokájának, a húszéves Csabinak a lakhatása a tét.

Pártos Csilla

Ifjabb Szűcs Csaba néhány héttel ezelőtt levélben kérlelte nagymamáját, hogy ha édesanyját, Pártos Csillát ki is lakoltatja, akkor legalább neki engedje meg, hogy továbbra is ott éljen, ahol eddig. Pécsi Ildikó ezt a kérést egyszer már elutasította, s úgy tűnik, kitart álláspontja mellett, és döntését a jövőben sem kívánja megmásítani. Mindezt ügyvédje, dr. Magyar György is megerősítette lapunknak.


– A gyermek jogcím nélküli használója az ingatlannak, és akinek nincs jogcíme, annak e tekintetben jogai sincsenek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak Pártos Csillának, hanem fiának, Csabinak is el kell költöznie – fejtette ki dr. Magyar György a Lokálnak jogi álláspontját, amellyel természetesen nem mindenki ért egyet.

Pártos Csilla és ügyvédje, dr. Gerencsér András szerint az ingatlan közös vagyonnak minősül, mivel az a házasságkötést követően került Csabi édesapja, Szűcs Csaba nevére.


– A bírósági végzés Pártos Csillára és ingóságaira vonatkozik, a gyerek pedig nem minősül ingóságnak. Nem érkezett felszólítás arra nézve, hogy Csaba hagyja el az ingatlant, oda született, ott nőtt fel, és oda szól a lakcímkártyája is, így ő nyugodtan maradhat – szögezte le lapunknak dr. Gerencsér András.

Pártos Csilla húszéves fiának sorsa tehát nem egyértelmű, így lapunk felkeresett egy független jogi szakértőt is, aki  általánosságban elmondta, ahhoz, hogy valaki egy ingatlant használjon, a tulajdonos engedélye szükséges. – A mindenkori tulajdonos hozzájárulása nélkül minden esetben megkérdőjelezhető a jogcím – mondta röviden dr. Kamarás Péter ügyvéd.

A család, és kiváltképp ifj. Szűcs Csaba, nincs könnyű helyzetben, ráadásul az ügyet tovább bonyolítja, hogy az ingatlan mellett a rokontartás kapcsán is pereskednek, az évek óta tartó jogi huzavona pedig már mindkét felet nagyon megviselte.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek