EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,76 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Debrecen

Példátlan magyar siker!

Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett. A debreceni közönség frenetikus hangulatot varázsolt szurkolásával a mérkőzéseken, így is bizonyítva, hogy kiváló házigazdája volt a sportversenynek.

A magyar juniorválogatott 2001 és 2003 után harmadszor játszott döntőt a korosztályos világbajnokságon, 17 és 15 évvel ezelőtt azonban kikapott Oroszországtól. Golovin Vlagyimir szövetségi edző válogatottja 2018-ban viszont százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a debreceni tornát!


Az aranyérmes magyar válogatott
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A torna álomcsapatába három magyar játékos került be: a balátlövő Háfra Noémi, a jobbszélső Faluvégi Dorottya és a beálló Pásztor Noémi. A debreceniek számára külön öröm, hogy az aranyérmes csapatnak Tóvizi Petra személyében DVSC-játékos is tagja volt.

Örömkönnyekben úszó örömtánc
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A világbajnok magyar válogatott névsora: Binó Boglárka, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge, Giricz Laura, Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Hornyák Bernadett, Horváth Laura, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kuti Bettina, Lakatos Rita, Márton Gréta, Pásztor Noémi, Pénzes Laura, Suba Sára, Szabó Kitti, Tóvizi Petra. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina.

Pásztor Noémi akció közben a norvégok elleni döntő meccsen
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek