EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Pénzt ajánlott a jobbikos vezető, ha Sneider Tamást támogatják – Hangfelvétel!

Egy kiszivárgott hangfelvételből derült ki, hogy Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán – írja a Magyar Hírlap egy, a lap birtokába jutott hangfelvétel alapján.

A felvételből kiderül, hogy a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke a következőket mondja az egyik küldöttnek egy telefonbeszélgetés alkalmával:


“Mindenben a kegyeidet keresem… nagyon kell, hogy delegáljatok embert és a Sneidert támogassátok […] bármi, pénz kell, adom, csak… nagyon gatya a helyzet.”

Ismert, hogy a Jobbik tisztújító kongresszusán két elnökjelölt és két elnökhelyettes indult a párt vezető pozíciójáért. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton mellett Toroczkai László és Dúró Dóra jelentkezett a vezetésért, de Toroczkaiék végül nagyon szoros versenyben, huszonkét szavazattal alulmaradtak a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben – írja a 888.hu a Magyar Hírlapra hivatkozva.


A tisztújító kongresszus azonban igen gyanús körülmények közt zajlott le, erre utal például az is, hogy Toroczkai csak 12 percet kapott arra, hogy elmondja beszédét. Az ásotthalmi polgármester egyébként számos alkalommal leszögezte, hogy a tisztújítás alatt erős ellenszélben kellett versenyezniük, hiszen a pártvezetés többek között végigtelefonálta az alapszervezeteket, hogy ne rá, hanem Sneiderékre szavazzanak.

Tóth Péter kitér a felvételen a Jobbik egykori alelnökére, Novák Elődre is.

“Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska. Elmebeteg, bazmeg.”

A felvételen egyébként az is hallható, hogy Szabó egyszerűen megzsarolta a tagságot azzal, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek