EUR: 331,25 Ft
CHF: 303,27 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Pénzt kínáltak Sneider támogatásáért

A teljes morális, ideológiai és pénzügyi összeomlás után egy most napvilágra kerül felvétel alapján kétséges lehet, hogy tiszta harcban nyert a tisztújító választáson a pártot jelenleg vezető páros, Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes. 

A Magyar Hírlap birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke pénzt kínál egy küldöttjüknek a Sneider Tamásra adott szavazatokért. A felvételen hallható, hogy Tóth azt mondja: „Mindenben a kegyeidet keresem… nagyon kell, hogy delegáljatok embert és Sneidert támogassátok… bármi pénz kell, adom, csak… nagyon gatya a helyzet.”


Tóth Péter a pártból Toroczkaihoz hasonlóan azóta már távozott Novák Elődre is kitér: „Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik már, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska… elmebeteg… nagyon nagy a baj.”
Elhangzik, hogy „Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt, de végül kézbe vette az ügyet, „kézi irányítás van”. Tóth azt is elmondja a felvételen, hogy Szabó azzal zsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke.

Információink szerint két hete egy bírósági tárgyaláson Szőcs Norbert, a Jobbik korábbi Baranya megyei elnöke tanúként azt mondta, hogy a tisztújítás előtt a régiójába tartozó küldötteket is hasonló módon hívogatták a központból.


Májusban, Vona Gábor lemondását követően Sneider Tamás csak egy hajszállal győzte le az elnöki székért szintén induló Toroczkai Lászlót, aki szerint a pártvezetés az alapszervezeteknél telefonon lobbizott Sneider mellett. Toroczkaiék azóta kiléptek a Jobbikból, és Mi Hazánk néven új pártot alapítottak.

Kerestük a hangfelvétel ügyében a Jobbikot, ám csak magyarázkodásra futotta tőlük. Szerintük a hangfelvétel hamisítvány, amely „egy közel tízperces beszélgetésből lett összemontírozva”. Ezzel tehát elismerik, hogy az idézett mondatok valóban elhangzottak. Hozzátették: a szervezetek felkeresése és a delegáltak meggyőzése természetes folyamat minden párt tisztújításakor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek