EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Pénzt kínáltak Sneider támogatásáért

A teljes morális, ideológiai és pénzügyi összeomlás után egy most napvilágra kerül felvétel alapján kétséges lehet, hogy tiszta harcban nyert a tisztújító választáson a pártot jelenleg vezető páros, Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes. 

A Magyar Hírlap birtokába került egy hangfelvétel, amelyen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke pénzt kínál egy küldöttjüknek a Sneider Tamásra adott szavazatokért. A felvételen hallható, hogy Tóth azt mondja: „Mindenben a kegyeidet keresem… nagyon kell, hogy delegáljatok embert és Sneidert támogassátok… bármi pénz kell, adom, csak… nagyon gatya a helyzet.”


Tóth Péter a pártból Toroczkaihoz hasonlóan azóta már távozott Novák Elődre is kitér: „Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik már, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska… elmebeteg… nagyon nagy a baj.”
Elhangzik, hogy „Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) már a sírás határán volt, de végül kézbe vette az ügyet, „kézi irányítás van”. Tóth azt is elmondja a felvételen, hogy Szabó azzal zsarolta a tagságot, hogy nem vállalja a pártigazgatói és választmányi elnöki posztot, ha Toroczkai lesz a párt elnöke.

Információink szerint két hete egy bírósági tárgyaláson Szőcs Norbert, a Jobbik korábbi Baranya megyei elnöke tanúként azt mondta, hogy a tisztújítás előtt a régiójába tartozó küldötteket is hasonló módon hívogatták a központból.


Májusban, Vona Gábor lemondását követően Sneider Tamás csak egy hajszállal győzte le az elnöki székért szintén induló Toroczkai Lászlót, aki szerint a pártvezetés az alapszervezeteknél telefonon lobbizott Sneider mellett. Toroczkaiék azóta kiléptek a Jobbikból, és Mi Hazánk néven új pártot alapítottak.

Kerestük a hangfelvétel ügyében a Jobbikot, ám csak magyarázkodásra futotta tőlük. Szerintük a hangfelvétel hamisítvány, amely „egy közel tízperces beszélgetésből lett összemontírozva”. Ezzel tehát elismerik, hogy az idézett mondatok valóban elhangzottak. Hozzátették: a szervezetek felkeresése és a delegáltak meggyőzése természetes folyamat minden párt tisztújításakor.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.