EUR: 323,57 Ft
CHF: 286,55 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

Péter szenvedélye a magyar járműipar

Szerencsés ember, akinek ugyanaz a munkája, mint a hobbija. Az egri Juhász Péter ezek közé tartozik. Szenvedélye a régi magyar járművek mentése, javítása, munkája pedig az autókhoz kapcsolódik.

– Amikor beindítom valamelyik felújított Pannónia motorom, a motor hangja és a kipufogógáz szaga is régi, nagyon kellemes gyermekkori emlékeket idéz fel – meséli Péter, aki szerint a veterán járművek rajongóinak nagy része esetében a műszaki érdeklődés mellett ez a fajta múltba vágyakozás is fontos tényező. Juhász Péter minden olyan járműre büszke, amelyet magyar kéz alkotott vagy bármi köze van Magyarországhoz.


– Természetesen nagy kedvencem az egri kötődésű Berva moped, de a magyar járműgyártás egyik csúcsteljesítményének a Pannóniákat és Danuviákat tartom – magyarázza Péter, akit hobbija mellett a munkája is a magyar vonatkozású járművekhez köti. – Egerben szinte mindenki tudja, hogy Opelekkel foglalkozunk, amit nem csak németnek, de egy kicsit magyar járműnek is tartok, hiszen a szentgotthárdi Opel-gyár, a magyar autóversenyzők által fejlesztett kupás Astra versenyautók fontos és meghatározó részei lettek a magyar autótörténelemnek.

Juhász Péter szerint a régi járművek iránti vonzódása egyfajta pluszszolgáltatást is jelent azoknak, akik új autót vásárolni vagy szervizelni jönnek. – Akit érdekel, annak bármikor szívesen megmutatom a gyűjteményem amíg szervizelik az autóját vagy a papírmunkát intézzük – tette hozzá.


Péter most egy meglepetésen „dolgozik”, rendbe tesz egy régi Corsát, és jótékony célra fogja felajánlani. Azt, hogy kinek, egyelőre legyen titok, de annyit elárult, hogy egy civil szervezetnek, amelynek munkája és egyik vezetője is kötődik a márkához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.