2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Eger

Péter szenvedélye a magyar járműipar

Szerencsés ember, akinek ugyanaz a munkája, mint a hobbija. Az egri Juhász Péter ezek közé tartozik. Szenvedélye a régi magyar járművek mentése, javítása, munkája pedig az autókhoz kapcsolódik.

– Amikor beindítom valamelyik felújított Pannónia motorom, a motor hangja és a kipufogógáz szaga is régi, nagyon kellemes gyermekkori emlékeket idéz fel – meséli Péter, aki szerint a veterán járművek rajongóinak nagy része esetében a műszaki érdeklődés mellett ez a fajta múltba vágyakozás is fontos tényező. Juhász Péter minden olyan járműre büszke, amelyet magyar kéz alkotott vagy bármi köze van Magyarországhoz.


– Természetesen nagy kedvencem az egri kötődésű Berva moped, de a magyar járműgyártás egyik csúcsteljesítményének a Pannóniákat és Danuviákat tartom – magyarázza Péter, akit hobbija mellett a munkája is a magyar vonatkozású járművekhez köti. – Egerben szinte mindenki tudja, hogy Opelekkel foglalkozunk, amit nem csak németnek, de egy kicsit magyar járműnek is tartok, hiszen a szentgotthárdi Opel-gyár, a magyar autóversenyzők által fejlesztett kupás Astra versenyautók fontos és meghatározó részei lettek a magyar autótörténelemnek.

Juhász Péter szerint a régi járművek iránti vonzódása egyfajta pluszszolgáltatást is jelent azoknak, akik új autót vásárolni vagy szervizelni jönnek. – Akit érdekel, annak bármikor szívesen megmutatom a gyűjteményem amíg szervizelik az autóját vagy a papírmunkát intézzük – tette hozzá.


Péter most egy meglepetésen „dolgozik”, rendbe tesz egy régi Corsát, és jótékony célra fogja felajánlani. Azt, hogy kinek, egyelőre legyen titok, de annyit elárult, hogy egy civil szervezetnek, amelynek munkája és egyik vezetője is kötődik a márkához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.