2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Sport

Philipp Lahm visszaadja a vb-trófeát

A vasárnapi, moszkvai francia-horvát döntő előtt Philipp Lahm, a 2014-ben győztes német válogatott kapitánya négy év után szimbolikusan visszaadja a labdarúgó-világbajnoknak járó trófeát.

“Továbbadjuk a büszkeséget a győztesnek” – idézte a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapja a futballistát, aki a vb-diadalt követően lemondta a válogatottságot, majd tavaly teljesen visszavonult.

“Mi, németek most arra vágyunk, és ez egyben kihívás is számunkra, hogy visszaszerezzük a trófeát” – tette hozzá a 34 éves sportember.

Hangsúlyozta, különleges pillanat lesz a vasárnapi, mert akkor az eredeti kupát prezentálhatja. A vb-k közötti években ezt a FIFA zürichi székházában, egy páncélszekrényben őrzik, a világbajnokok csak másolatot kapnak.

A trófeát Gianni Infantino, a FIFA elnöke adja majd át a világbajnoknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    Az építőipar jelentősen hozzájárul a gazdasági növekedéshez

    A júliusban visszatért lendület ellenére a későbbiekben változékonyan alakulhat az építőipar teljesítménye, de a jelek szerint a harmadik negyedévben is az első félévihez hasonló, 1 százalékpont körüli mértékben járulhat hozzá a gazdaság (GDP) növekedéséhez – így értékelték az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatait.

  • Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Messi kritizálta a Barcát Neymar miatt

    Odaszúrt a Barcelona vezetőségének Lionel Messi. A Marca című spanyol lapnak adott interjújában annak a véleményének adott hangot, hogy a klub nem biztos, hogy mindent megtett Neymar szerződtetéséért.