EUR: 318,57 Ft
CHF: 284,24 Ft
2019. március 27., szerda
Hajnalka

Extra

Piacon dolgozik a rákkal küzdő kajakos

Óriási harcos! A többszörös magyar bajnok kajakos, Tóth Róbert fél szemére megvakult, májában és gerincén is rákos sejteket találtak, de egy percre sem adja fel. A 28 éves egykori sportoló bízik abban, hogy meggyógyítják, de addig sem pihen: piacon dolgozik.

Tóth Róbertnél 2107 nyarán, hosszas vizsgálatok után diagnosztizálták az úgynevezett ACC-t (adenoid cystic carcinomát). A vizsgálatok során a bal szemében, később pedig gerincén és májában is több daganatot találtak. Az egykori kajakos túl van 10 sugár- és 6 kemoterápián. A szeméből jelenleg úgy tűnik eltűnt a tumor, de sajnos nem tudták megmenteni a látását. Pár hete Stuttgartban egy drága, de nagyon hatékony kezelésnek köszönhetően a májából eltűnt a daganat 70 százaléka. Robi betegsége ellenére pozitívan áll az élethez és egy budapesti piacon dolgozik, ahova a Lokál is elkísérhette.


Tóth Róbert /Fotó: Mészáros Diána

– Zöldséget és gyümölcsöt vásárolok fel és szállítok egy szentendrei boltba. Persze kímélem magam, de egyszerűen képtelen lennék otthon ülni és várni a csodát, a pénzre pedig szükségünk van. A külföldi kezelést nagyon jó lenne folytatni, de sajnos nincs keretünk. Minden pénzünk ráment a gyógyulásomra. Eddig a család tudott anyagilag támogatni, de most már nekik sincs több, mi pedig nem szeretnénk eladósodni. Rengeteg segítséget kaptam már a kajak-kenusoktól és az emberektől, de összesen 6 millió forintra lenne szükségünk csak a következő kezelésre. Sajnos a fél szememre megvakultam, néha nagyon nehéznek tűnik ez az egész, de nem fogom feladni – mondta Tóth Robi, aki állapota ellenére is jókedvűen, tele energiával pakolta a paradicsomokkal teli rekeszeket. Az egykori kajakost felesége is mindenben segíti.

Tóth Róbert /Fotó: Mészáros Diána

– Amikor megtudtuk a vizsgálatok eredményét, napokig nem tértünk magunkhoz, de tudtuk, hogy muszáj előre tekintenünk. Itthon nem kecsegtetnek semmi jóval, de külföldön van remény. Nincs olyan opció, hogy Robi nem gyógyul meg, mert mindent meg fogunk tenni érte! Persze lelkileg iszonyú, sokszor felmerült bennem a kérdés, hogy ez miért pont velünk történik. De Robi pozitív hozzáállása, ereje és kitartása nekem is erőt ad – mondta Dia.


/Fotó: instagram

 

 Segítsünk, ha tudunk!

Aki szeretné anyagilag segíteni Robit a gyógyulásban, az az alábbi számlaszámon megteheti: Reményi Diána, UniCredit Bank, 10918001-00000098-49120001.

Kapcsolódó Cikkek