EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Szeged

Pick Szeged: Mi nem ígérgetünk, inkább hosszú távra tervezünk

Megkezdte a felkészülését a 2018–2019-es szezonra a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az előző szezon magyar bajnoka hat játékossal erősített, ők is „beköltöztek” az öltözőbe, miután vasárnap a Pick-NIK-en bemutatkoztak a szurkolóknak.

Az egyik legjobban várt érkező a nagy rivális Veszprémtől szerződtetett Mirko Alilovic. A horvát kapus már túl van a költözésen, berendezkedett Szegeden, és családjával megkezdte a város felfedezését.


Szerencsére gyorsan találtunk lakást, a gyerekeknek iskolát, úgyhogy gyorsan otthonra leltünk. Fontos, hogy a kézilabda mellett biztos és nyugodt családi hátterem legyen, és ez itt, Szegeden adott. A város gyönyörű, már sétáltunk is néhányszor, úgyhogy minden rendben – árulta el rövid székfoglalójában.

Alilovic ezüstérmesként érkezett a bajnokcsapathoz, így idén ugyanaz a célja, mint tavaly Veszprémben: megvédeni a bajnoki címet.


Ilyen a sportolók élete. Szép éveket töltöttem Veszprémben, de innentől a Szeged sikere a legfontosabb nekem is. Nagy küzdelem lesz idén is a bajnoki címért, de képesnek érzem rá a csapatot, hogy ismételni tudjon. Olyan játékosok érkeztek hozzánk, akikkel komoly célokért küzdhetünk, és keményen dolgozunk értük – summázta terveit a kapus.

Ha fogadni kellett volna májusban, hogy Dean Bombac ott lesz az idei szurkolói bulin, akkor a legoptimistábbak is talán csak arra tettek volna pénzt, hogy mint vendég lehet, hogy eljön, akkor ha a Kielce még nem kezdte meg a felkészülést a szezonra. A Mol-Pick Szeged azonban az utóbbi évek legnagyobb átigazolási húzását bemutatva visszahozta a közönségkedvenc szlovén irányítót, aki örömmel tért vissza.

Az utóbbi évek építkezésének csúcspontjára értünk – értékelte a nyári átigazolási szezont Szögi Nándor. A klub operatív igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt években olyan képet alakított ki magáról a csapat, ami lehetővé teszi, hogy topjátékosokkal tárgyaljanak, akik szívesen jönnek Szegedre. – Lépésről lépésre építkezünk, ez az elvünk. Nem megyünk bele felelőtlen ígérgetésbe, hosszú távon gondolkodunk, amiben a klub tulajdonosa, Csányi Sándor a partnerünk.

A Mol-Pick Szeged hétfőn az Újszegedi Sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést, majd a szlovéniai Roglára megy edzőtáborba. A csapat egy ukrán és egy lengyel tornán vesz részt. Hazai pályán augusztus 9-én a Budakalász ellen mutatkozik be, majd szeptemberben szintén a Budakalász ellen kezdi meg a bajnokságot.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a Bajnokok Ligája meccsein a csapat hétvégén lép pályára, egyedül a Flensburg ellen, idegenben vár egy szerdai meccs a csapatra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.