EUR: 323,60 Ft
CHF: 286,05 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szeged

Pick Szeged: Mi nem ígérgetünk, inkább hosszú távra tervezünk

Megkezdte a felkészülését a 2018–2019-es szezonra a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az előző szezon magyar bajnoka hat játékossal erősített, ők is „beköltöztek” az öltözőbe, miután vasárnap a Pick-NIK-en bemutatkoztak a szurkolóknak.

Az egyik legjobban várt érkező a nagy rivális Veszprémtől szerződtetett Mirko Alilovic. A horvát kapus már túl van a költözésen, berendezkedett Szegeden, és családjával megkezdte a város felfedezését.


Szerencsére gyorsan találtunk lakást, a gyerekeknek iskolát, úgyhogy gyorsan otthonra leltünk. Fontos, hogy a kézilabda mellett biztos és nyugodt családi hátterem legyen, és ez itt, Szegeden adott. A város gyönyörű, már sétáltunk is néhányszor, úgyhogy minden rendben – árulta el rövid székfoglalójában.

Alilovic ezüstérmesként érkezett a bajnokcsapathoz, így idén ugyanaz a célja, mint tavaly Veszprémben: megvédeni a bajnoki címet.


Ilyen a sportolók élete. Szép éveket töltöttem Veszprémben, de innentől a Szeged sikere a legfontosabb nekem is. Nagy küzdelem lesz idén is a bajnoki címért, de képesnek érzem rá a csapatot, hogy ismételni tudjon. Olyan játékosok érkeztek hozzánk, akikkel komoly célokért küzdhetünk, és keményen dolgozunk értük – summázta terveit a kapus.

Ha fogadni kellett volna májusban, hogy Dean Bombac ott lesz az idei szurkolói bulin, akkor a legoptimistábbak is talán csak arra tettek volna pénzt, hogy mint vendég lehet, hogy eljön, akkor ha a Kielce még nem kezdte meg a felkészülést a szezonra. A Mol-Pick Szeged azonban az utóbbi évek legnagyobb átigazolási húzását bemutatva visszahozta a közönségkedvenc szlovén irányítót, aki örömmel tért vissza.

Az utóbbi évek építkezésének csúcspontjára értünk – értékelte a nyári átigazolási szezont Szögi Nándor. A klub operatív igazgatója hozzátette, hogy az elmúlt években olyan képet alakított ki magáról a csapat, ami lehetővé teszi, hogy topjátékosokkal tárgyaljanak, akik szívesen jönnek Szegedre. – Lépésről lépésre építkezünk, ez az elvünk. Nem megyünk bele felelőtlen ígérgetésbe, hosszú távon gondolkodunk, amiben a klub tulajdonosa, Csányi Sándor a partnerünk.

A Mol-Pick Szeged hétfőn az Újszegedi Sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést, majd a szlovéniai Roglára megy edzőtáborba. A csapat egy ukrán és egy lengyel tornán vesz részt. Hazai pályán augusztus 9-én a Budakalász ellen mutatkozik be, majd szeptemberben szintén a Budakalász ellen kezdi meg a bajnokságot.

Jó hír a szurkolóknak, hogy a Bajnokok Ligája meccsein a csapat hétvégén lép pályára, egyedül a Flensburg ellen, idegenben vár egy szerdai meccs a csapatra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.