2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Sopron

Pocket Guide Sopron

A közelmúltban elkészült két, a Magyarország Rád vár! idei nyári kampányához fejlesztett mobiltelefonos alkalmazás a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)  és a Pocket Guide együttműködésében. A Sopronról elérhető audio guide túrához nem is akárkit sikerült megnyerni. A város bemutatásában ugyanis Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapítója, több más jelentős hazai fesztivál társszervezője segít, és teszi személyessé a Sopron-élményt.
Ezzel egy innovatív újdonságot tudnak ajánlani a betérő turistáknak, a vendégek ráadásul az MTÜ jóvoltából ingyenesen tölthetik le az alkalmazást okostelefonjukra. Ehhez nem kell más, mint hogy mobiljukkal beolvassák az alkalmazás QR-kódját.

Fotó: Tourinform Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.