EUR: 333,42 Ft
CHF: 303,57 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Sport

Pogba: Le se szarjuk Messit!

Dokumentumfilmet forgatott a francia labdarúgó-válogatottal a TF1 tévécsatorna a világbajnokság alatt. Az eddig közzétett felvételekből kiderül, hogy a csapat egyértelmű vezére Paul Pogba volt.

Paul Pogba világbajnoki teljesítményét jól láthattuk a pályán, azonban a TF1 tévécsatorna jóvoltából az öltözőbe is betekinthetünk. Az első beszédét az argentinok elleni nyolcaddöntő előtt tartotta, és úgy odaszúrt Messinek, mint még senki.


– Harcosokat akarok látni a pályán! Én nem megyek haza ma este. A szállodába megyek vissza, és zabálom azt a kibaszott tésztát. Boldog akarok lenni! Ma este ünnepelni fogunk. Azt akarom, hogy ezért mindenki haljon meg a pályán! Senki sem fogja cserbenhagyni a másikat, senki sem fogja összecsinálni magát! Férfiak, harcosok, katonák vagyunk. Messi vagy sem, le se szarjuk. Ha meg akarjuk nyerni a vb-t, akkor ezen túl kell esnünk. Gyerünk! – szólt a buzdító szöveg. Hatásos volt, hiszen a meccset 4-3-ra behúzták.

Erre a beszédre tett rá még egy lapáttal a vb-döntő előtt, ahol a horvátokkal találkoztak.


– Nem fogok sokat beszélni. Tudjuk, hol vagyunk, tudjuk, mit akarunk. Ott van a tűz a szemünkben. Nem tudom, ki mennyi meccset játszott már életében, de egy meccsünk van, ami mindent megváltoztathat. Két csapat van, de csak egy kupa. Ők is tudják, ők is akarják. Elvesztettünk már egy döntőt. Tudjuk jól, itt van még a torkomban, itt van a fejünkben. Még egyszer nem fordulhat elő. Ma nem hagyjuk egy másik csapatnak, hogy elvegye, ami a miénk. Ki fogunk menni a pályára és könnyeket akarok látni. Nem bánatból. Örömkönnyeket – szólt.

A döntőt végül 4-2-re meg is nyerték a franciák, így az ország második vb-címét ünnepelhették.

 

EPA/ROBERT GHEMENT EDITORIAL USE ONLY

Kapcsolódó Cikkek