2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Zalaegerszeg

Pompázik a város

Zalaegerszeg 1994 óta részese a környezetszépítő mozgalomnak, a Virágos Magyarország verseny zsűrije pedig alaposan körülnézett az elmúlt hetekben. Belvárosi sétájukon egyebek mellett értékelték a zöldfelületek arányát, a beépítettségét és az összképet, elhangzott, hogy egy településnek mindig fontos, hogy a legszebb arcát mutassa. Városunk évről évre igyekszik csodálatos kompozíciókkal, virágos ötletekkel elvarázsolni a köztereket, évi 100 millió a parkfenntartási keretösszeg a közgyűlés határozata alapján, ebből gazdálkodhatnak a szakemberek. Az idei újdonság a virágos Trabant és biciklik után,  hogy az eddigi tarka virágágyak helyett egy-egy színnek az árnyalatai jelentek meg a virágágyakban, a közönség megelégedésére.

A megyeszékhely vendégváró megjelenése most különösen hangsúlyos, hiszen a beruházásoknak – akár a tesztpályának is – köszönhetően egyre többen látogatnak hozzánk, így nagyon fontos a pozitív megítélés. Az ítészek  öt szempont alapján döntenek. A 100 pontos rendszerből 50 a zöldfelületekre vonatkozik, 10 pontot a turisztika kaphat, míg a környezetvédelem 15, a civil 10, majd 15 pontot kaphat az önkormányzat felkészültsége. Az idei versenyre 324 település jelentkezett, a legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak.


A zsűri 100 pont alapján értékelte, elég zöld-e városunk

A Csány-szobor ikonikus alakját is virágok fonják körbe

Virágok a panelházak környezetében is

Zöld és virágos Zalaegerszeg

A háztömbök körül is igyekeznek szép környezetet varázsolni a lakók

Virágok világa

A lakók is sokat tesznek a virágos környezetért

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.