EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Zalaegerszeg

Pompázik a város

Zalaegerszeg 1994 óta részese a környezetszépítő mozgalomnak, a Virágos Magyarország verseny zsűrije pedig alaposan körülnézett az elmúlt hetekben. Belvárosi sétájukon egyebek mellett értékelték a zöldfelületek arányát, a beépítettségét és az összképet, elhangzott, hogy egy településnek mindig fontos, hogy a legszebb arcát mutassa. Városunk évről évre igyekszik csodálatos kompozíciókkal, virágos ötletekkel elvarázsolni a köztereket, évi 100 millió a parkfenntartási keretösszeg a közgyűlés határozata alapján, ebből gazdálkodhatnak a szakemberek. Az idei újdonság a virágos Trabant és biciklik után,  hogy az eddigi tarka virágágyak helyett egy-egy színnek az árnyalatai jelentek meg a virágágyakban, a közönség megelégedésére.

A megyeszékhely vendégváró megjelenése most különösen hangsúlyos, hiszen a beruházásoknak – akár a tesztpályának is – köszönhetően egyre többen látogatnak hozzánk, így nagyon fontos a pozitív megítélés. Az ítészek  öt szempont alapján döntenek. A 100 pontos rendszerből 50 a zöldfelületekre vonatkozik, 10 pontot a turisztika kaphat, míg a környezetvédelem 15, a civil 10, majd 15 pontot kaphat az önkormányzat felkészültsége. Az idei versenyre 324 település jelentkezett, a legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak.


A zsűri 100 pont alapján értékelte, elég zöld-e városunk

A Csány-szobor ikonikus alakját is virágok fonják körbe

Virágok a panelházak környezetében is

Zöld és virágos Zalaegerszeg

A háztömbök körül is igyekeznek szép környezetet varázsolni a lakók

Virágok világa

A lakók is sokat tesznek a virágos környezetért

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.