2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Eger

Pörögtek a rakott szoknyák

Tizenegyedszer is megrendezték Egerben a Szederinda Néptánc Fesztivált. A 29 évvel ezelőtt alakult egri Szederinda Néptáncegyüttes minden évben megörvendezteti a helyi és környékbeli lakosokat egész hétvégés tánc- és zenei fesztiváljával.

Nagyon fontos feladatot, a folklór hagyományaink megőrzését és továbbörökítését vállalta fel a néptánccsoport, és annak alapítója, Balogh Ágnes. A táncosok és zenészek szemet és fület gyönyörködtetően mutatják be kultúránk kincseit.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.