2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb XI.kerület

Pötty: nyáron is üdítő színfolt a kis pöttyöknek

 

Egy pedagógus nővérpár, Duráczkyné Csikós Andi és Bolláné Csikós Eszter álmodta meg és hívta életre a Pöttyöt az Albertfalvát Budafokkal összekötő felüljáró XXII. kerületi oldalán, azért, hogy legyen egy színes pötty a környék életében, ahol a kis pöttyök, a gyerekek és a szüleik is jól érezhetik magukat. A Kossuth Lajos utcai közösségi tér életébe egy nyári tábor alatt kukkantottunk be.

– A Halacska református oviban dolgoztam hét évig, és a gyerekek mellett ez a környék is nagyon a szívemhez nőtt. A férjemmel közösen indítottuk el a Pöttyöt, és a tanítónő testvéremmel együtt csináljuk – mesélte Duráczkyné Csikós Andi, aki idén a Pöttyel kitelepült az első olyan EFOTT-ra is, amelyiken volt külön játszósarok a kicsiknek.


A Pöttyben a falra festett színes pöttyök is jelzik azt a színes kínálatot, amellyel a 0–12 éves korú gyerekeket várják.

– Év közben délelőtt baba-mama foglalkozás van, délutánonként az ovis, kisiskolás korosztálynak szervezünk szórakoztató-kreatív fejlesztőprogramokat. Hétvégente az egész családot igyekszünk bevonni a közös tartalmas időtöltésbe – tudtuk meg Anditól. A Pötty háziasszonya hozzátette, a boltban saját ízlésviláguknak megfelelő, külföldi és magyar szerzőktől válogatott könyveket kínálnak, de arra ugyancsak gondot fordítanak, hogy kézműves portékákhoz is hozzájussanak az idelátogatók. A foglalkozásokat egy külön helyiségben tartják, amely alkalomszerűen a szülők számára átalakítható kis teázó-kávézóvá, ahol a kicsik egy-egy program után Majecsko egészséges finomságait kóstolhatják meg.


– A bolt alatti közösségi tér arra szolgál, hogy összehozza a családokat. Azt szeretnénk, hogy itt otthon érezzék magukat a gyerekek és a szüleik, nagyszüleik is. Ennek érdekében saját szervezésű programjaink mellett külsős csoportokat is fogadunk gyermekprogramos, családi rendezvényekre – árulta el Andi.

A Pöttyben a szünidőt nyári táborokkal kezdték, augusztusban a szervezők is vakációznak egy kicsit, de 20-a után ismét teljes nyitvatartással várják a kisgyermekes családokat.

– A tanévet egy játéknappal indítjuk, ahol minden nálunk kapható játékot ki lehet próbálni, és kitelepülünk a borfesztivál idején is, hogy a legkisebbek is jól szórakozzanak a szőlő és bor ünnepén.

Kapcsolódó Cikkek