EUR: 324,02 Ft
CHF: 285,34 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Tatabánya

Prima díjjal vonulhat nyugdíjba az igazgató

Három évtized után vonul nyugdíjba Dezső Marianna. Az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója – ahogy ő fogalmaz – harminc plusz egy évet töltött el az intézmény élén. Dezső Marianna az év végéig tanárként még dolgozik, igazgatóként azonban már leköszönt.

A kerek jubileum utáni utolsó év már csak a hab volt a tortán, igaz, annak is minden napját élveztem – fogalmazott a zeneiskola leköszönő vezetője. – Amikor anno az iskola élére kerültem, még sokkal kisebb helyen és kevesebben dolgoztunk. Igazi elhivatott kollektíva alakult ki, amelyből egy mag azóta is megmaradt.


Dezső Marianna több mint három évtizedet töltött el az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola élén

Dezső Marianna és az általa vezetett intézmény az elmúlt évtizedek során több szakmai elismerést is begyűjtött, az egyik igazán különleges azonban idén válhat valóra.

Az iskolát Megyei Prima díjra jelölték, ami az itt végzett munkánk megkoronázása lehet – mondta el a pedagógus és zongoraművész. – Hatalmas öröm, hogy a szűk környezetünkben tevékenykedő vállalkozások is elismerésre méltó műhelyként tekintenek ránk.

Az Erkel Ferenc Zeneiskola Dezső Marianna vezetésével az elmúlt évtizedekben rendszeres házigazdája volt tehetséggondozó versenyeknek, megyei és országos hangszeres találkozóknak, nemzetközi hírű művészeket látott vendégül, és életre hívta a Tatabányai Fesztivál programsorozatot is.

Kapcsolódó Cikkek