EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Veszprém

Pro Meritis díjat kapott Róka József

A Hriszto Botev Általános Iskola vezetőjeként végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Pro Meritis díjat vehetett át Róka József az intézmény tanévzáró ünnepélyén.

Róka József a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett tanári oklevelet. Első munkahelye a veszprémi Bem József Általános Iskolában volt. Szaktárgyi tudását folyamatos önképzéssel, továbbképzéssel újította meg. Továbbképzéseket, tanácskozásokat szervezett más iskola technikát tanító oktatói számára. A tehetséggondozásra, valamint a fejlesztésre is egyaránt nagy gondot fordított. Számos megyei és országos tanulmányi versenyre készítette fel sikeresen diákjait.


2007 óta a Hriszto Botev Általános Iskola intézményvezetője. Vezetése alatt nyerte el az intézmény a kiváló akkreditált tehetségpont, valamint az ökoiskola címet. Kiváló szervezőképességgel, jó meglátásokkal rendelkezik. Személyiségfejlesztő programok és szabadidős, valamint sporttevékenységek bevezetése fűződik a nevéhez. Vezetői tevékenysége sikerességét megnövekedett tanulói és pedagóguslétszám, kimagasló mérési eredmények, továbbtanulási mutatók bizonyítják.

Keze alatt egy jól működő, innovatív, a nevelés-oktatás iránt elkötelezett nevelőtestület bontakozott ki. Mindig a jobb működést, a minőség fenntartását, a fejlődés lehetőségét tartotta szem előtt, kitűnő menedzseri képességeit az iskola gyarapítására, megújítására, fejlesztésére fordította. Tavaly a Technikatanárok Országos Egyesületétől kitüntető oklevelet vehetett át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.