EUR: 323,56 Ft
CHF: 284,52 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Puskás Öcsiről nyílt kiállítás

Puskás Öcsi és az Aranycsapat címmel nyílt emlékkiállítás Budapesten. A tárlaton kortárs magyar művészeknek a futball-legendáról készített alkotásait tekinthetjük meg. A festmények megvásárolhatók, egyik-másik akár kétmillió forintot is kóstálhat.

– Nagyon szeretem a focit, fiatalon magam is sokat játszottam, bár a tinédzseréveim környékén érdeklődésem a művészetek felé fordult, és azóta nem sportolok – mesélte a Lokálnak drMáriás a megnyitón. A neves kortárs művész festménye is látható a tárlaton. – A vébén a különlegesebb csapatoknak drukkolok, mint amilyen mondjuk az izlandi, amely esélytelenként, de mégis igazi harcosként állt ki a profikkal. A fociban, csakúgy, mint minden sportban, nagyon fontos, hogy legyen eredetiség, emberi kreativitás vagy akár humor, lázadás, tehát sok olyan emberi jellemvonás, amely a művészetek kapcsán is felmerül. Mindemellett a sport egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy összetartó ereje van. Bizakodó vagyok, mert bár a zsenik nem nőnek ki csak úgy a földből, mégis bármikor felbukkanhat egy olyan személy, aki Puskás nyomdokaiba léphet – elmélkedett drMáriás, aki mellett olyan neves művészek alkotásait is láthatjuk, mint feLugossy László vagy ef Zámbó István. A kollekció másik különlegessége, hogy annak darabjait eredetileg Puskás nyolcvanharmadik születésnapján mutatta be Kertész Csaba kurátor.


A tárlat július 28-ig látogatható a BÁV Apszistermében (V. kerület, Bécsi utca 3.), ahol a festményeket, műalkotásokat meg is lehet vásárolni. Koltai Edina aukciós menedzsertől megtudtuk, máris vannak érdeklődők.

– A legolcsóbb alkotás hetvennyolcezer forintba kerül, a legdrágábbat kétmillió-háromszáznegyvenezer forintért kínáljuk – árulta el a Lokálnak Koltai, akitől azt is megtudtuk, hogy zömében három-négyszázezer forint körül mozognak a festmények árai.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indul kampány

  Az iskolai erőszak visszaszorítására indít kampányt a Cartoon Network a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal és az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületével (OFOE) összefogva – közölte a csatornát tulajdonló Turner cég közép-kelet-európai marketing- és pr-menedzsere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Tállai: Erdemes Magyarországon befektetni

  Átadták a Tama Hungary Kft. 12 ezer négyzetméteres raktárcsarnokát szerdán Berettyóújfaluban. Tállai András szerint az 1,6 milliárd forintos fejlesztés legfontosabb üzenete, hogy “Magyarországon megfelelő a politikai-gazdasági környezet arra, hogy érdemes ide befektetni, pénzt, tőkét hozni, mert itt biztonság van, és a magyar emberek munkája által megtérül a befektetés”.

 • Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Soros pénzén támadja a kormányt az ellenzéki média

  Nekiesett Orbán Viktornak Soros blogja, az Átlátszó. Cikkük a kormányfő magánrepülős utazását kifogásolja, igaz: akkor nem volt ilyen éber a balliberális média egyetlen tagja sem, amikor Gyurcsány Ferenc két év alatt 117 millió forintot repkedett el magángépeken vagy amikor Medgyessy 42 millióért utazott privátjettel Indiába.