EUR: 326,63 Ft
CHF: 280,84 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Puskás Öcsiről nyílt kiállítás

Puskás Öcsi és az Aranycsapat címmel nyílt emlékkiállítás Budapesten. A tárlaton kortárs magyar művészeknek a futball-legendáról készített alkotásait tekinthetjük meg. A festmények megvásárolhatók, egyik-másik akár kétmillió forintot is kóstálhat.

– Nagyon szeretem a focit, fiatalon magam is sokat játszottam, bár a tinédzseréveim környékén érdeklődésem a művészetek felé fordult, és azóta nem sportolok – mesélte a Lokálnak drMáriás a megnyitón. A neves kortárs művész festménye is látható a tárlaton. – A vébén a különlegesebb csapatoknak drukkolok, mint amilyen mondjuk az izlandi, amely esélytelenként, de mégis igazi harcosként állt ki a profikkal. A fociban, csakúgy, mint minden sportban, nagyon fontos, hogy legyen eredetiség, emberi kreativitás vagy akár humor, lázadás, tehát sok olyan emberi jellemvonás, amely a művészetek kapcsán is felmerül. Mindemellett a sport egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy összetartó ereje van. Bizakodó vagyok, mert bár a zsenik nem nőnek ki csak úgy a földből, mégis bármikor felbukkanhat egy olyan személy, aki Puskás nyomdokaiba léphet – elmélkedett drMáriás, aki mellett olyan neves művészek alkotásait is láthatjuk, mint feLugossy László vagy ef Zámbó István. A kollekció másik különlegessége, hogy annak darabjait eredetileg Puskás nyolcvanharmadik születésnapján mutatta be Kertész Csaba kurátor.


A tárlat július 28-ig látogatható a BÁV Apszistermében (V. kerület, Bécsi utca 3.), ahol a festményeket, műalkotásokat meg is lehet vásárolni. Koltai Edina aukciós menedzsertől megtudtuk, máris vannak érdeklődők.

– A legolcsóbb alkotás hetvennyolcezer forintba kerül, a legdrágábbat kétmillió-háromszáznegyvenezer forintért kínáljuk – árulta el a Lokálnak Koltai, akitől azt is megtudtuk, hogy zömében három-négyszázezer forint körül mozognak a festmények árai.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme áll

  A kormány fogyasztóvédelmi politikájának középpontjában a családok védelme, biztonsága áll – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, az Európai Bizottság Új megállapodás a fogyasztói érdekekért címen közzétett javaslatának társadalmi vitáján.

 • Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesítenek a Balatonnál

  Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, és folyamatosan fejleszti a viharjelző rendszereket a hazai tavak partjain, illetve a vizeken tartózkodók biztonsága érdekében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

 • A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is folytatódik a változékony idő

  A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A maximumok jellemzően 30 fok körül alakulnak, de vasárnap többfelé a 25 fokot sem éri el a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.