2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Nyíregyháza

Puskás Tivadar lányos apa lesz

Legalábbis az Oscar című vígjátékban, amelynek Puskás Tivadar alakítja az egyik főszerepét az új évadban a Móricz Zsigmond Színházban, Simon Kornél rendezésében.

Az előző évad remekül ért véget számára, hiszen az évadzáró társulati ülésen két díjat is átvehetett. A közönség szavazatai alapján ő lett a „kelet színésze”, valamint megkapta a Lipót-díjat a Sherlock Holmesban nyújtott bravúros alakításáért.


Puskás Tivadar
MTVA Fotó: Zih Zsolt

Az előadás során 15 szerepet játszottam, 32-szer öltöztem át – nyilatkozta a Lokál Extrának. – Előfordult, hogy négy másodperc alatt kellett tetőtől talpig megújulnom. Nemegyszer négy réteg ruha volt rajtam, így aztán egy-egy fellépés végén olykor két kilóval is könnyebb lettem. Semmi gond nincs ezzel, sportnak fogtam fel. Igazi színházi truváj volt. Játszottam még A balek című bohózatban, amelyet Fehér Balázs Benő vitt színre; a kicsinyek számára készült Mirr-Murr kalandjainak pedig én voltam a rendezője. Nagyszerű volt a remek szereplőgárdával együtt dolgozni.

 

Puskás Tivadar a Scherlock Holmes című darabban

A nyarat Tivadar is elsősorban a feltöltődésre, pihenésre használja; beszélgetésünk idején éppen Balatonfüreden tartózkodtak a feleségével. Mint megtudtuk, ezen a nyáron jártak már az olaszországi Chioggiában és környékén, Szlovéniában, Ausztriában és Magyarország különböző vidékein, például a Fertő tónál. Lett volna egy kis munkája Zalaegerszegen egy felolvasószínházi fesztiválon, de egy kerékpáros baleset miatt megsérült a térde, ami egy hétre pihenésre kényszerítette. Németh Ákos író kérte fel az újrafordított Othello egyik változatában való közreműködésre, de így, sajnos, erre nem kerülhetett sor. Az évad végén kezdték próbálni a Meseautó című musicalt a Móricz Zsigmond Színházban, már volt is egy házi főpróbája a kőszínházban, amely remekül sikerült. Augusztus 18-án és 19-én ezzel a darabbal nyílik meg a megújult Szabadtéri Színpad, szeptembertől pedig a színházban is látható lesz.


Kabos Gyula szerepét játszom, az irattár vezetőjét, aki szélhámos, ebből aztán egy sor komikus helyzet adódik – folytatta kiváló művészünk. – Remek szórakozást nyújtó, látványos előadás lesz, Szente Vajk rendezésében, Túri Lajos Péter koreográfiájával. A nagy sikerre való tekintettel a következő évadban is játsszuk még a Sherlock Holmest. Decemberben mutatjuk be az Oscar című komédiát. Ennek láttam a Stallone főszereplésével készült filmes adaptációját, de színházban is megnéztem egy változatát. Az apát játszom benne, akinek a lányát próbálják megkörnyékezni… Kitűnő darab. Nyíregyházán Simon Kornél rendezi, akit színészként és rendezőként is nagyra tartok. Áprilisban lesz a premierje A manó című Csehov-darabnak, amelynek ugyancsak az egyik főszereplője leszek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.