EUR: 323,76 Ft
CHF: 284,54 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Aktuális

Rajong a magyar borokért a világbajnok sommelier

A világ egyik legismertebb sommelier-je, Andreas Larsson nemrégiben fővárosunkban járt. A svéd férfi igazi világsztárja szakmájának, vagy ha úgy tetszik: művészetének. A sikeres séfként hírnevet szerzett fiatalember Franciaország nevezetes borvidékein képezte magát rangos „borprofesszorrá”, aztán a kétezres években először Svédország, majd Európa, végül a világ legjobb sommelier-je címet is elnyerte. Ausztráliától Dél-Amerikáig, Kínától Kaliforniáig egyaránt adnak a borokkal kapcsolatos véleményére.

– Sok év után ismét nagy örömmel jöttem Budapestre. Azt tapasztaltam, hogy az eltelt 10-15 évben óriásit fejlődött és a csúcsra jutott az itteni borok minősége, ugyanakkor a kínálat is jelentősen bővült. Az őshonos
szőlőfajtáikból készült magyar boraikról elmondhatom, hogy a minőségük  nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő. Meggyőződésem, hogy hamarosan egyre több ország ismeri és szereti meg ezeket a magyar borokat – mondta a Lokálnak Andreas Larsson.


SONY DSC

Kapcsolódó Cikkek

  • Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Ügyeskedéshez alapít pártot a Soros-szervezet

    Pártot alakítanak Soros György migrációért felelős helytartói, hogy ne kelljen adózni a spekuláns támogatásai után – írta meg a Pesti Srácok. A Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott a Migration Aid, hogy ezzel új dimenzióba lép a hatalommal vívott harcuk.

  • Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Meghiúsult az ellenzék öncélú akciója

    Soron kívüli ülést hívtak össze az Országgyűlésben az ellenzéki pártok a múlt hét pénteken az ápolási díj emelésének, illetve a kilakoltatással szembenéző devizahitelesek ügyében.