EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb X.kerület

Reformpedagógia költözött a Kincskeresőbe

A Kőbányai Kincskereső Óvoda adott otthont az idei Országos Freinet Találkozónak a múlt héten. A Mádi utcában változatos programokat szerveztek a résztvevőknek. Csoportokra bontva mutatták be egymásnak ötleteiket, és arra is jutott idejük, hogy a kőbányai pincerendszert, valamint a Kőporcot is meglátogassák. A Freinet pedagógia Celestin Freinet francia reformpedagógus gyakorlatában született meg a 20-as évek vége felé, és napjainkra nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát. Freinet a tudományok elvont bemutatása helyett a közvetlen környezet tanulmányozásából származó gyermeki élettapasztalatot választotta az iskolai munka alapjául. Nevéhez fűződik az új, a mindenki számára nyitott népiskola, egyúttal a gyermekközpontú iskola megteremtése. Szakított a tanítás hagyományos formáival, a hagyományos tankönyvekkel, saját iskolai könyveket szerkesztett, átrendezte az osztálytermet, műhelyeket hozott létre, megalapította az iskolai nyomdát és saját újságot jelentetett meg. Mondhatni, az iskola kapuit kitárta az életre, így valósítva meg a gyakorlatorientált pedagógiát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.