EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Győr

Régi álom válik valóra

Hamarosan egy teljesen új, minden igényt kielégítő környezetben parkolhatnak és vásárolhatnak azok, akik a Herman Ottó utcai vásárcsarnokot választják. Türelemre még szükség lesz, de addig is itt vannak a parkolólemez látványtervei!

A vásárcsarnok felújítását, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építését, valamint a zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt a július 16-i munkaterület-átadással vette kezdetét. A munkálatokra a város kétmilliárd forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A vásárcsarnok szeptember 1-jéig még a régi helyén üzemel.


A Vásárcsarnok felújítását, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építését, valamint a zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt a július 16-i munkaterület átadással elkezdődött.
Látványterv

– A győriek számára nagyon fontos helyszínről van szó, hiszen sokan szerzik be itt a friss és egészséges termékeket, azonban a területen komoly problémát okoz a közlekedés és a parkolás – mondta Borkai Zsolt polgármester, majd hangsúlyozta, a pályázati forrás segítségével a program ezekre a problémákra is komplex megoldást nyújt.

A projekt keretében egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület valósul meg, amely közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépülő parkolólemezzel. Az ide érkező vásárlók tehát a parkolóból közvetlenül megközelíthetik a vásárteret. Az épülő parkolólemez 299 jármű befogadására lesz alkalmas, és elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik.


A parkolólemez kulturált megállási lehetőséget biztosít majd a csarnokba érkezőknek
Látványterv

A vásárcsarnok jelenlegi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak, akiket lift és mozgólépcső is kiszolgál, és az akadálymentesítés is megtörténik. A környékbeli zöldterület is megszépül, megújul. Az ideiglenes piactér szeptembertől a jelenlegi Matáv-játszótérnél üzemel majd, ami további forgalmirend-változásokkal jár, ezért senki ne vezessen megszokásból! Az ideiglenes piactéren egy nagy sátorban, hat faházban, 37 konténerben és 96 darab őstermelői asztalon lesz az árusítás. A területen kiépített közművek, piaciroda és illemhelyek várják az árusokat és vásárlókat.

Fontos információ, hogy július 16-a óta a parkolólemez építésére kijelölt rész munkaterület lett, amelyet már körbekerítettek, tehát itt megszűnt közel 130 parkolóhely. Ugyanezen a napon az ideiglenes vásárcsarnok kialakításához szükséges munkaterületet is átadták, ami miatt további három parkolóhely szűnt meg. A munkálatok idejére a megállási lehetőségek korlátozottak lesznek, ám azok befejeztével jelentős kapacitásnövekedés várható. A beruházó kéri a lakosok és a piacra érkezők türelmét és fokozott figyelmét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.