EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Győr

Régi álom válik valóra

Hamarosan egy teljesen új, minden igényt kielégítő környezetben parkolhatnak és vásárolhatnak azok, akik a Herman Ottó utcai vásárcsarnokot választják. Türelemre még szükség lesz, de addig is itt vannak a parkolólemez látványtervei!

A vásárcsarnok felújítását, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építését, valamint a zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt a július 16-i munkaterület-átadással vette kezdetét. A munkálatokra a város kétmilliárd forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A vásárcsarnok szeptember 1-jéig még a régi helyén üzemel.


A Vásárcsarnok felújítását, a hozzá kapcsolódó parkolólemez építését, valamint a zöldterület-fejlesztést is tartalmazó projekt a július 16-i munkaterület átadással elkezdődött.
Látványterv

– A győriek számára nagyon fontos helyszínről van szó, hiszen sokan szerzik be itt a friss és egészséges termékeket, azonban a területen komoly problémát okoz a közlekedés és a parkolás – mondta Borkai Zsolt polgármester, majd hangsúlyozta, a pályázati forrás segítségével a program ezekre a problémákra is komplex megoldást nyújt.

A projekt keretében egy korszerű gépészeti technológiával rendelkező csarnoképület valósul meg, amely közvetlen kapcsolatban áll a szomszédságában felépülő parkolólemezzel. Az ide érkező vásárlók tehát a parkolóból közvetlenül megközelíthetik a vásárteret. Az épülő parkolólemez 299 jármű befogadására lesz alkalmas, és elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik.


A parkolólemez kulturált megállási lehetőséget biztosít majd a csarnokba érkezőknek
Látványterv

A vásárcsarnok jelenlegi szerkezete megmarad, de az új létesítmény nagyobb, tágasabb helyet kínál majd a látogatóknak, akiket lift és mozgólépcső is kiszolgál, és az akadálymentesítés is megtörténik. A környékbeli zöldterület is megszépül, megújul. Az ideiglenes piactér szeptembertől a jelenlegi Matáv-játszótérnél üzemel majd, ami további forgalmirend-változásokkal jár, ezért senki ne vezessen megszokásból! Az ideiglenes piactéren egy nagy sátorban, hat faházban, 37 konténerben és 96 darab őstermelői asztalon lesz az árusítás. A területen kiépített közművek, piaciroda és illemhelyek várják az árusokat és vásárlókat.

Fontos információ, hogy július 16-a óta a parkolólemez építésére kijelölt rész munkaterület lett, amelyet már körbekerítettek, tehát itt megszűnt közel 130 parkolóhely. Ugyanezen a napon az ideiglenes vásárcsarnok kialakításához szükséges munkaterületet is átadták, ami miatt további három parkolóhely szűnt meg. A munkálatok idejére a megállási lehetőségek korlátozottak lesznek, ám azok befejeztével jelentős kapacitásnövekedés várható. A beruházó kéri a lakosok és a piacra érkezők türelmét és fokozott figyelmét.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.