EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Tatabánya

Rekordidő alatt 15 emelet magasra

Káli Sándor, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője képviselte a megyét a II. Restart Extreme tévétoronyfutáson.

Tatabányai siker a tűzoltók extrém versenyén. A tavalyi sikeres rendezés után idén újra a zalaegerszegi tévétoronyban rendezték a II. Restart Sportfesztivál keretein belül a II. Restart Extreme tévétoronyfutást, ahol a versenyzőknek a szokványos lépcsőfutástól eltérően nehezítő körülmények leküzdésével kellett feljutniuk a megyeszékhely tv-tornyának közel ötven méteren lévő kilátószintjére. A megmérettetésre hetvenhárom hivatásos, önkéntes tűzoltó érkezett az ország minden pontjából, hogy teljesítsék a kihívásokkal teli versenytávot. A versenyen Komárom-Esztergom megyét Káli Sándor, a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője képviselte.


Rendszeresen veszünk részt ilyen versenyeken egyébként, így már hozzá vagyunk szokva az elvárásokhoz – mondta Káli Sándor

Igazából minden tűzoltót szeretettel vártak, de én éreztem magamban kellő motivációt – mondta el Káli Sándor. – Rendszeresen veszünk részt ilyen versenyeken egyébként, így már hozzá vagyunk szokva az elvárásokhoz.

A toronyfutás legfiatalabb indulója húsz-, míg a legidősebb hatvankét éves volt, így meglehetősen színes korosztályok alkották a mezőnyt. A versenyzőknek a lépcsőfutás előtt még négy feladatuk volt.


Így aztán kellően elfáradtunk magára a futásra – mesélte a tűzoltósági felügyelő. – Az első egy tömlő szállítása volt, ezt követően egy sérültet kellett a földön húzni, majd egy puttonyfecskendőből kellett kipumpálni öt liter vizet, végül egy szlalomfutópályát is teljesíteni kellett teljes menetfelszerelésben.

Nehéz speciálisan felkészülni egy ilyen versenyre, de nem lehetetlen, hiszen anélkül nem lehet odaállni egy ilyen megterhelő megmérettetésre. A kitűzött cél egyébként 15 emelet magasan volt. A jó hangulatú versenyben a megyénket képviselő tűzoltósági felügyelő teljesítette a legrövidebb idő alatt a feladatot korcsoportjában, és állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.