2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Dunaújváros

Repkedtek a pofonok a Dózsa téren

Negyedik alkalommal rendezték meg a Nemzetek Csatája elnevezésű küzdősportgálát a Dózsa mozi előtti téren. A nemzetközi megmérettetésen hét ország versenyzői küzdöttek meg egymással.

Nem szokatlan látvány nyár közepén egy küzdősportring a Dózsa mozi előtti téren: hagyományosan szabad téren rendezik ugyanis a Nemzetek Csatája gálát, amelyen ezúttal a házigazda magyarok mellett Uganda, Románia, Ausztria, Nagy-Britannia, Litvánia és Bosznia-Hercegovina versenyzői mérték össze tudásukat és erejüket. Több szabályrendszerben is megmutathatták felkészültségüket a küzdősportolók, hiszen K-1-es mérkőzéseket éppen úgy rendeztek, mint profi boksz- és bokszmeccseket.


A torna során női versenyzők is mérkőztek

Az esemény egyik csúcspontjának a szervező Team Rozmant képviselő  ugandai Oduch Ronald és a román Radu Mihai Gabriel összecsapása volt, amely a World Kickboxing Federation (WKF) profi címmérkőzés volt. Ezen a meccsen Oduch Ronald diadalmaskodott, aki K-1 szabályrendszerben győzte le ellenfelét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.