EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Dunaújváros

Repülőnap az egész családnak

Hatodik alkalommal rendezték meg a Baracs-kisapostagi Családi Repülőnapot. A rendezvény minden generáció számára kínált programokat: a légi bemutatók mellett a földön is számos érdekesség várta a kilátogatókat. 

A Baracs-kisapostagi repülőtér volt a helyszíne a repülőnapnak, amelyen a helikopterek és vadászgépek mellett színpadi műsorok és családi programok kínáltak szórakozást minden korosztálynak. A legnagyobb érdeklődést természetesen ezúttal is a kiállított repülők keltették, amelyek közül mindenféle típusú és „meghajtású” (vitorlázórepülő, vadászgép) légi masinát megcsodálhattak kicsik és nagyok.


Ezúttal nemcsak a lángos, a hot dog és a sütödék árui kerültek terítékre: a régi, antik holmik valóságos bolhapiaca keltett figyelmet; az „átfolyós” kávéfőző mellett többek között egy nagyszüleink által használt rézmozsár is szerepelt a kínálatban. Természetesen a honvédség által kiállított darabok sem kerülték el a gyermekek figyelmét. A fiatalok pedig lehetőséget kaptak, hogy közelebbről is megismerjék a katonai pályát, sőt, akár csatlakozzanak is a hivatásos állományhoz.

A programok késő délutánig tartottak, ezután koncertek szórakoztatták a kilátogatókat: a dunaújvárosi Rockbox mellett a Quimby zenekar fellépése zárta az eseményt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.