EUR: 330,91 Ft
CHF: 302,94 Ft
2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Rongálást ünnepel a balliberális média

Ünnepel az ellenzéki média, hogy aztán felháborodhasson azon, hogy eltüntették a körberajongott graffitit. Ismét a jogszabályok ellen foglalt állást a balliberális elit, a rongálás persze továbbra is bűncselekmény – írja az Origo.

A történet előzménye az, hogy egy hete Budapest utcáin felbukkant egy falfirka Orbán Viktorról, aminek a balliberális média úgy örült, mint majom a farkának. Politikusok, magukat művésznek tartó, kifejezetten komoly emberek fotózkodtak a képpel, csakhogy sebtiben vége szakadt a mulatságnak, ugyanis valaki lefestette az „alkotást”. Volt is nagy felháborodás a balos ultraértelmiségi körökben, hogy mi az, hogy lefestik a mi festményünket. De hogy egy igen komoly ügyről, sőt kegyetlen ügy-sorozatról van szó, mi sem mutatja jobban, hogy ma jött az újabb hír: még egyet pingáltak az ismeretlen kormányellenes beállítottságú személyek, ezúttal a Szent János kórház falán jelenítették meg a magyar miniszterelnököt.


A balliberális média úgy hordozta körbe a hírt, mint a véres kardot, hogy aztán az elemi felháborodás ismét eluralkodjon rajtuk: a jogszabályokat betartva az arra illetékesek helyrehozták a rongálást. Persze, ismét volt nagy szellemi zápor a jogszabálytartó demokrata médiamunkásoktól, akik válogatott szidalmaikkal sokkoltak le mindenkit. Ha ezt félretesszük, elég súlyos problémák vannak az üggyel: például, hogy akkora kettős mérce a sztori, hogy az még a balos újságíróktól is szokatlan. Azt próbálják elhitetni, hogy a hatalom humortalanságáról van szó, vagy hogy a bírálatot nem tudják elviselni. Ez elég nevetséges gondolat. Egyrészt mert kevés kormánynak lehet ártani bárhol a világon egy szánalmas rajzzal, másrészt ez egy szimpla jogi probléma.

Rongálás

Az ismeretlen graffitiművészek akciója bizony erősen kimeríti a rongálás műfaját. A Büntető Törvénykönyv elég határozottan kimondja, hogy aki idegen vagyontárgy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el. A törvény ebbe a körbe sorolja a falfirkát, amit úgy határoz meg, mint egy festékszóróval, filctollal, vagy más módon létrehozott felületbevonatot. Ez a firkálás lehet képi, grafikus vagy szöveges formájú, a büntetés szempontjából ez mindegy is. Ilyen jellegű akciókra akár három éves szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság, jelen esetben inkább az enyhébb esetről van szó, ami maximum egy év börtönnel járhat.


Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Nő a migrációs nyomás

    Bakondi: Nő a migrációs nyomás

    A horvát határrendészet erősödése miatt egyre több migráns indul vissza Szerbia, majd Magyarország, sőt Románia felé – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiának nyilatkozva kedden a boszniai Bihacon, azt követően, hogy a bosnyák-horvát határra látogatott.