EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Székesfehérvár

Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt lévő hatalmas, közel százéves víznyomócsővel együtt. A július 5-i átadással egybekötött bejáráson felhívták a figyelmet a parkolás módjára is!

A Ligetsor Koronás Park felőli végén és a Csónakázó-tó felőli oldalon párhuzamos parkolókat alakítottak ki. Kérik a lakókat, hogy ne ferde beállású parkolóként használják ezeket Fotó: Papp Klaudia

Az egy évvel ezelőtti Ligetsor burkolata lényegében már használhatatlan volt mind az autóút, mind a járda tekintetében. Ezért is fogadták nagy örömmel a környéken élők, hogy európai uniós forrásból megújulhat a környék. A Ligetsor felújításának tervezési munkái három évvel ezelőtt indultak, a tényleges munka pedig tavaly májusban kezdődött. A felújítás részeként az egész pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt lévő 400 mm átmérőjű öntöttvas víznyomócsővel együtt. Teljesen új csapadékcsatorna épült, kialakítottak két kerékpársávot a forgalmi sávok mellett, valamint számos parkolóhelyet. Felújították a járdákat és a buszmegállókat is, valamint létrehoztak egy körforgalmat.


Nagy Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta: a Ligetsor Koronás Park felőli végén és a Csónakázótó felőli oldalon párhuzamos parkolókat alakítottak ki, melyeket az erre közlekedők, itt parkolók elkezdtek ferde beállású parkolóként használni.
Utóbbi azért sem célszerű, mert a parkoló nem elég széles ehhez a parkolási módhoz. Az autók egy része így „rálóg” a kerékpársávra.

– A parkolás tekintetében még egy kéréssel fordulunk az itt lakókhoz, erre közlekedőkhöz: a garzonházak előtt forgalombiztonsági okokból úgy alakítottuk ki a parkolót, hogy az ferde beállású legyen. Itt a menetirány szerint kell közlekedni és tolatva parkolni. Ez azért is fontos, mert így az autó indulásakor a sofőrök észlelni fogják a kerékpársávban közlekedőket – mondta el Nagy Zsolt.
A bejáráson a buszok kérdését is tisztázta a szakember: – Az a szóbeszéd alakult ki, hogy a felújítás után nem fognak buszok közlekedni a Ligetsoron. Ez természetesen nem igaz, hiszen mi is örülünk, ha a Koronás Parkba vagy az iskolába érkezők nem személyautóval, hanem busszal jönnek. Arról azonban valóban szó van, hogy a szedreskerti buszcentrum áthelyezésén dolgozunk, de ehhez még különböző beruházásokra van szükség, így ez csak két-három év múlva valósulhat meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.