EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Székesfehérvár

Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt lévő hatalmas, közel százéves víznyomócsővel együtt. A július 5-i átadással egybekötött bejáráson felhívták a figyelmet a parkolás módjára is!

A Ligetsor Koronás Park felőli végén és a Csónakázó-tó felőli oldalon párhuzamos parkolókat alakítottak ki. Kérik a lakókat, hogy ne ferde beállású parkolóként használják ezeket Fotó: Papp Klaudia

Az egy évvel ezelőtti Ligetsor burkolata lényegében már használhatatlan volt mind az autóút, mind a járda tekintetében. Ezért is fogadták nagy örömmel a környéken élők, hogy európai uniós forrásból megújulhat a környék. A Ligetsor felújításának tervezési munkái három évvel ezelőtt indultak, a tényleges munka pedig tavaly májusban kezdődött. A felújítás részeként az egész pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt lévő 400 mm átmérőjű öntöttvas víznyomócsővel együtt. Teljesen új csapadékcsatorna épült, kialakítottak két kerékpársávot a forgalmi sávok mellett, valamint számos parkolóhelyet. Felújították a járdákat és a buszmegállókat is, valamint létrehoztak egy körforgalmat.


Nagy Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta: a Ligetsor Koronás Park felőli végén és a Csónakázótó felőli oldalon párhuzamos parkolókat alakítottak ki, melyeket az erre közlekedők, itt parkolók elkezdtek ferde beállású parkolóként használni.
Utóbbi azért sem célszerű, mert a parkoló nem elég széles ehhez a parkolási módhoz. Az autók egy része így „rálóg” a kerékpársávra.

– A parkolás tekintetében még egy kéréssel fordulunk az itt lakókhoz, erre közlekedőkhöz: a garzonházak előtt forgalombiztonsági okokból úgy alakítottuk ki a parkolót, hogy az ferde beállású legyen. Itt a menetirány szerint kell közlekedni és tolatva parkolni. Ez azért is fontos, mert így az autó indulásakor a sofőrök észlelni fogják a kerékpársávban közlekedőket – mondta el Nagy Zsolt.
A bejáráson a buszok kérdését is tisztázta a szakember: – Az a szóbeszéd alakult ki, hogy a felújítás után nem fognak buszok közlekedni a Ligetsoron. Ez természetesen nem igaz, hiszen mi is örülünk, ha a Koronás Parkba vagy az iskolába érkezők nem személyautóval, hanem busszal jönnek. Arról azonban valóban szó van, hogy a szedreskerti buszcentrum áthelyezésén dolgozunk, de ehhez még különböző beruházásokra van szükség, így ez csak két-három év múlva valósulhat meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.