2019. szeptember 18., szerda
Diána

Belföld

Sára Botond: A vasárnapi voksolás tétje, Józsefváros további fejlődése!

Az Origónak adott interjút Sára Botond, aki a lapnak elmondta, ahhoz, hogy a kerület tovább fejlődhessen, elengedhetetlen, hogy a kormánynak, a főpolgármesternek, az országgyűlési képviselőnknek és a polgármesterünknek jó kapcsolata legyen egymással, és konstruktívan tudjanak együtt dolgozni.

A Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltje beszélt arról is, hogy a vasárnapi voksolás tétje, folytatódik-e a kiszámítható és stabil fejlődés, vagy pedig visszafordul a kerület egy olyan irányba, aminek révén veszélybe kerül az elért közbiztonság, vagy éppen hajléktalantanyává válik Józsefváros.


A legfőbb tét, hogy folytatódik-e az a kiszámítható és stabil fejlődés, mint ami az elmúlt nyolc évben lezajlott, vagy pedig visszafordul a kerület egy olyan irányba, aminek révén veszélybe kerül az elért közbiztonság, vagy éppen hajléktalantanyává válik Józsefváros – mondta az Origónak Sára Botond, arra a kérdésre, hogy Józsefváros fejlődése szempontjából milyen jelentőséggel bír az időközi polgármester-választás. Továbbra is biztonságos és rendezett várost szeretnék építeni. Fontos emlékeztetni arra, hogy a balliberális városvezetéstől 11 milliárd forintos adóssággal vettük át a kerületet. Jelenleg Józsefvárosnak nincs adóssága, a költségvetése kiegyensúlyozott, stabil, a büdzsé egynegyedét fejlesztésre tudjuk költeni.Ez óriási különbség ahhoz az időszakhoz képest, amikor az eladósodás ellenére sem történt pozitív változás a kerületben – tette hozzá a politikus.

Ahhoz, hogy a kerület tovább fejlődhessen, elengedhetetlen, hogy a kormánynak, a főpolgármesternek, az országgyűlési képviselőnknek és a polgármesterünknek jó kapcsolata legyen egymással, és konstruktívan tudjanak együtt dolgozni. Olyan szakaszba értünk, amikor a saját forrásból megoldható fejlesztéseket elvégeztük, így pusztán önkormányzati forrásból nem tudnánk folytatni a dinamikus fejlődést, ehhez mindenképpen kormányzati segítségre van szükség – hangsúlyozta az interjúban Sára Botond.


A Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltje beszélt arról is, hogy nyolc évvel ezelőtt a legfontosabb lépésük a közbiztonság javítása volt. Hozzátette: az állami segítségen kívül, a kamerarendszer kiépítésével és a rendőrség megerősítésével nagyot léptek előre. Csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, a nyomozati eredmények javultak. A fejlesztések is javították a közbiztonságot.

Egyre inkább családok veszik birtokba azokat a köztereket, ahol korábban jelentős számban inkább drogosok, prostituáltak és hajléktalanok voltak, bár megjegyzem, itt azért még van tennivaló.Míg korábban tízből hét ember elvágyódott a rossz közbiztonság miatt Józsefvárosból, addig ma már megfordult ez az arány – emelte ki Sára Botond.

Az Origo teljes cikkéből kiderül az is, hogy a kerületben mik a legfontosabb fejlesztések a jövőben. A polgármester-jelölt azt is elmondta, Győri Péter 1990-2002 között az SZDSZ fővárosi képviselőjeként egyszer sem emelte fel a szavát a kerület eladósítása ellen.Nem emelte fel a szavát az ellen, hogy a korábbi szociálliberális városvezetés egy drog-és hajléktalantanyát csinált a kerületből.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek