2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

Sevillában kell helytállnia az Újpestnek

Ma folytatódnak a küzdelmek az Európa-liga selejtezőiben. A Honvéd hazai pályán fogadja a luxemburgi Progrès Niederkorn csapatát, az Újpest pedig a Sevilla otthonában lép pályára.

A Honvédnak az erőviszonyok ismeretében illene búcsúztatnia a miniállamból érkező ellenfelet, azonban Supka Attila csapata aligha számíthat könnyű mérkőzésre. A MOL Vidi FC szintén luxemburgi ellenfél ellen izzadt meg a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és a Niederkorn az előző körben a sokkal esélyesebb azeri Gabalát búcsúztatta.


Az Újpest esetében a tisztes helytállás lehet cél a Sevillával szemben. Rossz hír a magyar csapat számára, hogy Steven Nzonzin kívül a spanyol klub a világbajnokságon részt vevő összes futballistája csatlakozott a kerethez, és nincs akadálya annak, hogy kezdőként fusson ki a pályára az Újpest ellen. Vagyis Zsótérék ellen elvileg Éver Banega, Gabriel Mercado, Simon Kjaer és Luis Muriel is ott lehet a pályán.

A Budapest Honvéd–Niederkorn összecsapást a Duna World élőben közvetíti 19 órától, a Sevilla–Újpest meccset pedig 21.45-től.

Kapcsolódó Cikkek