EUR: 328,17 Ft
CHF: 300,96 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Külföld

Sok áldozatot követel a brutális erdőtűz Görögországban – Videó!

Ötvenre emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma kedd reggelre, korábban 24 halottról számoltak be a hatóságok.

A görög vöröskereszt és egy helyi tisztviselő azt közölte, hogy újabb holttestekre bukkantak. Az újabb 26 halottat az Attika félszigeten, Athéntól keletre fekvő Rafina tengerparti város környékén, Mati településen találták egy ház udvarán. Matit teljesen felégette a tűz.


A halászok, a parti őrség és a nyaralók kis csónakokon több mint 700 embert menekítettek ki a strandokról és a sziklás területekről, ahova a lángok elől menekültek az emberek – számolt be az ERT görög állami rádió.

Evangelosz Burnusz, Rafina polgármestere elmondta, hogy a tűz több mint kétszáz épületet és kétszáz autót semmisített meg. Folytatódik az emberek kimenekítése a területről, ahol katasztrofális a kár mértéke – tette hozzá.


A világhálón fellelhető videófelvételek fákkal sűrűn benőtt, zöldövezeti városrészekben pusztító tüzeket mutatnak.

Attól lehet tartani, hogy a halálos áldozatok száma tovább nő, mert a tűzoltókhoz sok, a hozzátartozója felől érdeklődő telefonáló hívása futott be. Mati és Kokkino Limanaki települések környékén haltak meg emberek leégett épületekben, vagy kerültek a lángok csapdájába, miközben autójukkal menekülni próbáltak. Mások a tengerbe fulladtak, amikor a lángok elől a vízbe ugrottak.

A tűzoltóság közlése szerint az erdőtüzek tovább pusztítanak Attika három, főváros környéki körzetében, az Athéntól 50 kilométerre nyugatra fekvő Kinetta, Attika keleti részén és Kalamosz településnél.

Görögország más területein is voltak erdőtüzek hétfőn, Korinthosz település körzetében a Peloponnészosz-félszigeten, Krétán Hanía város közelében, de ezeken a területen a lángok lakott településeket nem veszélyeztetnek.

KKM: nincs magyar érintettje a görögországi erdőtüzeknek

A közleményben azt írták: a tárca megrendüléssel értesült a Görögországban, Athén környékén tomboló erdőtüzekről, melyekben az eddigi információk szerint ötvenen vesztették életüket és 150-nél is többen sérültek meg.

A KKM őszinte együttérzését fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek mielőbbi gyógyulást kíván.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Nap képe: ArcMás

  A Nap képe: ArcMás

  Gigantikus képek díszítik Moszkva nyugati elővárosában a panellakások falait, ahol graffitiművészek festményei kápráztatják el az embereket.

 • Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Baktérium pusztítja az elsüllyedt Titanicot

  Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.

 • Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Életeket követelt egy villámcsapás a lengyel Tátrában

  Hirtelen kitört viharban négyen életüket veszítették, és csaknem százan megsérültek csütörtökön villámcsapásoktól a lengyel Tátrában, folyamatban vannak a mentőakciók – adta hírül legfrissebb jelentésében a lengyel közszolgálati televízió (TVP Info).