EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Szolnok

Sokba kerülhet a hanyagság

Rengeteg bosszúságot okoznak a szolnokiaknak a közterületen parkoló „elhagyatott” autók. Amellett, hogy ezek a járművek a szabad ég alatt pusztulva rontják a településképet, az utcán értékes helyeket foglalnak el, amelyeket hasznosabb dolgokra is lehetne használni. Az önkormányzat változtatni szeretne a mostani állapotokon.

A város vezetése elszállíttatja ezeket a jobb sorsra érdemes járműveket, viszont adnak esélyt a tulajdonosoknak, hogy ők gondoskodjanak erről, ezzel megkímélve magukat nem kevés kellemetlenségtől. A közterület-felügyelet először figyelmeztetést hagy az autó szélvédőjén, amelyben felszólítja a legutóbbi ismert tulajdonost, hogy tíz napon belül szállíttassa el a járművet. Ha ez nem történik meg, akkor a felügyelet az NHSZ-szel elszállíttatja a gépkocsit, és megszervezik a tárolását.


Rosszul jár, ha valaki hosszú időre utcán hagyja a kocsiját

A városi közterület-felügyelet vezetője, Szabó Zoltán azonban óva int mindenkit attól, hogy ezzel a megoldással éljen, hiszen ez nem olcsó mulatság. Csak az elszállítás 26 ezer forintba kerül, a tárolás költsége pedig napi 1200 forint. Ha a tulajdonos szeretné visszakapni az autóját, akkor előtte ezeket a költségeket ki kell fizetnie.

Olyan járművet viszont nem vitetnek el, amelynek lejárt a műszaki érvényessége, de van rajta rendszám. Ellenben ha valamiféle veszélyes anyag szivárog belőle, akkor nem fog habozni a közterület-felügyelet, és megteszi a szükséges lépéseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.