EUR: 324,12 Ft
CHF: 285,60 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szolnok

Sokba kerülhet a hanyagság

Rengeteg bosszúságot okoznak a szolnokiaknak a közterületen parkoló „elhagyatott” autók. Amellett, hogy ezek a járművek a szabad ég alatt pusztulva rontják a településképet, az utcán értékes helyeket foglalnak el, amelyeket hasznosabb dolgokra is lehetne használni. Az önkormányzat változtatni szeretne a mostani állapotokon.

A város vezetése elszállíttatja ezeket a jobb sorsra érdemes járműveket, viszont adnak esélyt a tulajdonosoknak, hogy ők gondoskodjanak erről, ezzel megkímélve magukat nem kevés kellemetlenségtől. A közterület-felügyelet először figyelmeztetést hagy az autó szélvédőjén, amelyben felszólítja a legutóbbi ismert tulajdonost, hogy tíz napon belül szállíttassa el a járművet. Ha ez nem történik meg, akkor a felügyelet az NHSZ-szel elszállíttatja a gépkocsit, és megszervezik a tárolását.


Rosszul jár, ha valaki hosszú időre utcán hagyja a kocsiját

A városi közterület-felügyelet vezetője, Szabó Zoltán azonban óva int mindenkit attól, hogy ezzel a megoldással éljen, hiszen ez nem olcsó mulatság. Csak az elszállítás 26 ezer forintba kerül, a tárolás költsége pedig napi 1200 forint. Ha a tulajdonos szeretné visszakapni az autóját, akkor előtte ezeket a költségeket ki kell fizetnie.

Olyan járművet viszont nem vitetnek el, amelynek lejárt a műszaki érvényessége, de van rajta rendszám. Ellenben ha valamiféle veszélyes anyag szivárog belőle, akkor nem fog habozni a közterület-felügyelet, és megteszi a szükséges lépéseket.

Kapcsolódó Cikkek