2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Sopron

Sokoldalú erőcsatár Sopronban

Fiatal, tehetséges, de már nemzetközi tapasztalattal bíró erőcsatárt szerződtetett a Sopron Basket női kosárlabda-együttese a 2018/2019-es szezonra a rendkívül sokoldalú Amanda Zahui személyében. A még csak 24 éves, 196 centiméter magas svéd játékos már letette névjegyét az Euroligában.
A soproni klubvezetés egészen fiatal kora óta követi a kosárlabdázó pályafutását, többször felvette már vele a kapcsolatot, de csak most érkezett el az idő, hogy le is tudják igazolni.
Szerződtetése kapcsán a soproni csapat azt közölte, hogy nem vásároltak „zsákbamacskát”, hiszen Roberto Iniguez korábban egy évig edzette a tehetséges játékost Orenburgban. Amanda várhatóan szeptember 1-jén csatlakozik a csapathoz.
További hír a klub háza tájáról, hogy a fizioterapeuta posztot is betöltötték. A spanyol Guillem Ruiz Valenciából érkezik a leghűségesebb városba.

Sokoldalú játékossal erősített a Sopron Basket
Fotó: Tóth Zsombor


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.