2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Sopron

Sopron is tett a zöldebb jövőért!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az MVM Partner Zrt.-vel közösen két új elektromos töltőállomást létesített a leghűségesebb városban. Ezzel Sopron is tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

Sokan az elektromos autókban látják a jövőt
Fotó: Griechisch Tamás

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amihez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltőinfrastruktúra-hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az energetikai társaság hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben.
Az elektromos töltő-infrastruktúra kiépítésének elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban pályázatot hirdetett az önkormányzatok részére. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a sikeres pályázat kettő, két töltőfejjel rendelkező 22 kW-os AC gyorstöltőt valósított meg a városban.


Két elektromos töltőállomást is használhatnak már Sopronban
Fotó: Griechisch Tamás

Az egyik töltő a GYSEV-pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki. Emellett az elektromos autóval rendelkező gépjármű-tulajdonosok már a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat.
A két töltőállomás kiépítésének összköltsége 5 237 988 forint, amelyhez az állam által nyújtott támogatás összege 4 952 000 forint volt.
További jó hír az elektromos autók tulajdonosainak, hogy a közgyűlés döntése értelmében a töltés idejére, de maximum három órán át az érintett parkolókat ingyenesen vehetik igénybe, sőt az önkormányzat egyelőre ingyenesen biztosítja a töltéshez használt villamos energiát is.

Bemutatták az elektromos töltést is
Fotó: Griechisch Tamás

Sopron is tesz a szebb, zöldebb jövő érdekében
Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.