EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Sopron

Sopron is tett a zöldebb jövőért!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az MVM Partner Zrt.-vel közösen két új elektromos töltőállomást létesített a leghűségesebb városban. Ezzel Sopron is tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

Sokan az elektromos autókban látják a jövőt
Fotó: Griechisch Tamás

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amihez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltőinfrastruktúra-hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az energetikai társaság hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben.
Az elektromos töltő-infrastruktúra kiépítésének elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban pályázatot hirdetett az önkormányzatok részére. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a sikeres pályázat kettő, két töltőfejjel rendelkező 22 kW-os AC gyorstöltőt valósított meg a városban.


Két elektromos töltőállomást is használhatnak már Sopronban
Fotó: Griechisch Tamás

Az egyik töltő a GYSEV-pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki. Emellett az elektromos autóval rendelkező gépjármű-tulajdonosok már a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat.
A két töltőállomás kiépítésének összköltsége 5 237 988 forint, amelyhez az állam által nyújtott támogatás összege 4 952 000 forint volt.
További jó hír az elektromos autók tulajdonosainak, hogy a közgyűlés döntése értelmében a töltés idejére, de maximum három órán át az érintett parkolókat ingyenesen vehetik igénybe, sőt az önkormányzat egyelőre ingyenesen biztosítja a töltéshez használt villamos energiát is.

Bemutatták az elektromos töltést is
Fotó: Griechisch Tamás

Sopron is tesz a szebb, zöldebb jövő érdekében
Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.