EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Sopron

Sopron is tett a zöldebb jövőért!

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az MVM Partner Zrt.-vel közösen két új elektromos töltőállomást létesített a leghűségesebb városban. Ezzel Sopron is tett egy újabb lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.

Sokan az elektromos autókban látják a jövőt
Fotó: Griechisch Tamás

Évről évre gyarapodik hazánkban az elektromos hajtású járműveket használók köre, amihez az energiaszektorban fontos szerepet betöltő MVM Partner Zrt. töltőinfrastruktúra-hálózat fejlesztése is hozzájárul. Az energetikai társaság hamar felismerte az e-mobilitás fontosságát, az elsők között, 2012-ben kezdte meg tevékenységét a szegmensben.
Az elektromos töltő-infrastruktúra kiépítésének elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2016-ban pályázatot hirdetett az önkormányzatok részére. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a sikeres pályázat kettő, két töltőfejjel rendelkező 22 kW-os AC gyorstöltőt valósított meg a városban.


Két elektromos töltőállomást is használhatnak már Sopronban
Fotó: Griechisch Tamás

Az egyik töltő a GYSEV-pályaudvar előtt, a Bartók Béla utcában épült ki. Emellett az elektromos autóval rendelkező gépjármű-tulajdonosok már a Jereván lakótelepen, a Kodály téri parkolóban is tölthetik autójukat.
A két töltőállomás kiépítésének összköltsége 5 237 988 forint, amelyhez az állam által nyújtott támogatás összege 4 952 000 forint volt.
További jó hír az elektromos autók tulajdonosainak, hogy a közgyűlés döntése értelmében a töltés idejére, de maximum három órán át az érintett parkolókat ingyenesen vehetik igénybe, sőt az önkormányzat egyelőre ingyenesen biztosítja a töltéshez használt villamos energiát is.

Bemutatták az elektromos töltést is
Fotó: Griechisch Tamás

Sopron is tesz a szebb, zöldebb jövő érdekében
Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.