EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Sopron

Soproni Kórusünnep

Új oldaláról mutatja meg a kóruskultúrát a Soproni Kórusünnep. A különleges eseményre kicsiket és nagyokat is színes programokkal várnak a szervezők. 

Pillanatkép a Kórus Spontánusz próbájáról
Fotó: Takács NoémiJúlius 14-én, szombaton 15 órától énekszóval telnek meg Sopron utcái. A Soproni Ünnepi Hetek keretében első alkalommal megrendezendő Soproni Kórusünnep idején ugyanis énekkarok veszik birtokba a barokk belváros kapualjait és a Fő teret.
– A kóruséneklés ma is több százezernyi magyarnak okoz örömet. Amikor egy kórus megszólal, az felszabadító, katartikus élmény. Mi épp ezt az élményt szeretnénk másokkal megosztani, ezért szervezzük meg a Soproni Kórusünnepet – mondta Bognár László, a rendezvény egyik szervezője.
kórusünnep 15 órakor a belváros kapujában, a Liszt Café teraszán kezdődik: az első hangokat Sopron legfiatalabb kórusától hallhatják majd az érdeklődők. A Kalimba Gyermekkórus előadásában gospelek, spirituálék szólalnak majd meg. A minikoncertet követően, 16 órától feltárulnak az éneklő kapualjak: a Hotel Wollner, a Macskakő Gyermekmúzeum, az Erdészeti Múzeum és a Fő téri Tábornok-ház udvarán, valamint a Cédrus Könyvkereskedés teraszán egy-egy amatőr együttes várja mindazokat, akik énekszóval töltenék el a délutánt.
A kapualjakban a Fidelissima Vegyeskar, a kapuvári Haydn Vegyeskar, a soproni Horváth József AMI Leánykara, a Kórus Spontánusz és a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar tagjaival és karnagyaival lehet megismerkedni – kicsit másképp.

A Kalimba Gyermekkórus fellépése nyitja meg a Soproni Kórusünnepet
Fotó: Takács NoémiLesz nyitott próba, ahová bárki beülhet, és kipróbálhatja, milyen egy kórusban énekelni. Emellett kvízzel, zenés feladatokkal és más érdekességekkel is várnak mindenkit a kórusok.
A Soproni Kórusünnep fénypontja a Fő téren 19 órakor kezdődő gálaest lesz. Az est rendhagyó módon közös énekléssel kezdődik, amelyet a kórusünnep művészeti vezetője, Kocsis-Holper Zoltán vezet. Ezt követően pedig a délután öt résztvevő kórusa színpadra áll, hogy ízelítőt adjon művészete legjavából.

Kapcsolódó Cikkek