EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Sopron

Soproni Kórusünnep

Új oldaláról mutatja meg a kóruskultúrát a Soproni Kórusünnep. A különleges eseményre kicsiket és nagyokat is színes programokkal várnak a szervezők. 

Pillanatkép a Kórus Spontánusz próbájáról
Fotó: Takács NoémiJúlius 14-én, szombaton 15 órától énekszóval telnek meg Sopron utcái. A Soproni Ünnepi Hetek keretében első alkalommal megrendezendő Soproni Kórusünnep idején ugyanis énekkarok veszik birtokba a barokk belváros kapualjait és a Fő teret.
– A kóruséneklés ma is több százezernyi magyarnak okoz örömet. Amikor egy kórus megszólal, az felszabadító, katartikus élmény. Mi épp ezt az élményt szeretnénk másokkal megosztani, ezért szervezzük meg a Soproni Kórusünnepet – mondta Bognár László, a rendezvény egyik szervezője.
kórusünnep 15 órakor a belváros kapujában, a Liszt Café teraszán kezdődik: az első hangokat Sopron legfiatalabb kórusától hallhatják majd az érdeklődők. A Kalimba Gyermekkórus előadásában gospelek, spirituálék szólalnak majd meg. A minikoncertet követően, 16 órától feltárulnak az éneklő kapualjak: a Hotel Wollner, a Macskakő Gyermekmúzeum, az Erdészeti Múzeum és a Fő téri Tábornok-ház udvarán, valamint a Cédrus Könyvkereskedés teraszán egy-egy amatőr együttes várja mindazokat, akik énekszóval töltenék el a délutánt.
A kapualjakban a Fidelissima Vegyeskar, a kapuvári Haydn Vegyeskar, a soproni Horváth József AMI Leánykara, a Kórus Spontánusz és a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar tagjaival és karnagyaival lehet megismerkedni – kicsit másképp.

A Kalimba Gyermekkórus fellépése nyitja meg a Soproni Kórusünnepet
Fotó: Takács NoémiLesz nyitott próba, ahová bárki beülhet, és kipróbálhatja, milyen egy kórusban énekelni. Emellett kvízzel, zenés feladatokkal és más érdekességekkel is várnak mindenkit a kórusok.
A Soproni Kórusünnep fénypontja a Fő téren 19 órakor kezdődő gálaest lesz. Az est rendhagyó módon közös énekléssel kezdődik, amelyet a kórusünnep művészeti vezetője, Kocsis-Holper Zoltán vezet. Ezt követően pedig a délután öt résztvevő kórusa színpadra áll, hogy ízelítőt adjon művészete legjavából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.