EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Soros titokban találkozott Pedro Sánchezzel

Spanyol sajtóértesülések szerint a legnagyobb titokban találkozott az új, bevándorláspárti spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez és Soros György milliárdos spekuláns Madridban. A találgatások szerint Soros azért igyekszik bővíteni európai kapcsolatait, mert közép-kelet-európai befolyása nagyon meggyengült a V4-ek, Ausztria és Olaszország migrációval szembeni ellenállása nyomán.

A múlt heti EU-csúcs után Soros György joggal érezheti, hogy elvesztette európai támogatása egy részét a kontinenst migránsokkal megtöltő tervéhez, de úgy tűnik, az amerikai milliárdos spekuláns nem adja fel. Ott keres szövetségeseket, ahol joggal remélhet segítséget a nyitott határok politikájához. Márpedig a néhány hete megválasztott baloldali Pedro Sánchez nem csupán választási kampányában hirdette az egyesült Európáról szóló vízióját, hanem regnálása első napjaiban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy beengedte Valencia kikötőjébe a két sorosista álcivil szervezet, a SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül által fenntartott Aquarius nevű hajót – fedélzetén 629 illegális migránssal. Tette ezt – érdekes módon – éppen a Sorossal tervezett találkozója előtt néhány nappal.


Sánchez kormányfő első intézkedései között engedett kikötni egy sorosista migránshajót (MTI/AP/Francisco Seco)

A felek titkos találkozójáról a spanyol Okidario című lap értesült, információik szerint Sánchez és Soros mintegy másfél órát tárgyaltak, miután a bevándorláspárti milliárdos előbb megbeszélést folytatott Josep Borrell Fontelles spanyol külügyminiszterrel, aki 2004–2007 között az Európai Parlament elnöke volt.

A Breitbart szerint Sorosnak már csak egyetlen szövetségese van Közép-Európában, Andrej Kiska szlovák államfő, aki szintén pártolta a milliárdos elképzeléseit, ő azonban már közölte, hogy a jövő márciusi köztársaságielnök-választáson nem indul.


Soros György új európai szövetséges után nézett (MTI/EPA/OLIVIER HOSLET)

Így miután Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Ausztriában és Olaszországban nem talál támogatókat ahhoz, hogy megnyissa a balkáni útvonalat Nyugat-Európa felé, Soros kénytelen volt Európa déli részén bázist keresni, hogy befogadtassa a Mediterráneum felől érkező migránsok ezreit, amihez Pedro Sánchez meglehetősen ígéretes társnak tűnik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.