EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Spanyolország felől érkezhet a legtöbb migráns

A migrációs útvonalak alakulása szempontjából jelenleg Spanyolország ad leginkább okot az aggodalomra – mondta Fabrice Leggeri, az európai uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex vezetője a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő német lapnak.

“Ha azt kérdezik, mi a legnagyobb aggodalmam jelenleg, Spanyolországot nevezném meg” – fogalmazott a francia diplomata a lap internetes oldalán már szombaton ismertetett interjúban.


Júniusban mintegy 6000 ember kelt át a Földközi-tengeren Spanyolországba, “és ha a számok ugyanúgy emelkednek tovább, mint most, akkor ez az útvonal válik majd a legjelentősebbé” – magyarázta Leggeri.

Az érkezők nagyjából fele marokkói, a többiek Nyugat-Afrika más országaiból jöttek.


A Frontex adatai szerint az Európába tartó emberek már pár hónapja Nigernél nem Líbia, hanem inkább Marokkó felé veszik az irányt. Leggeri úgy véli, tervet kellene kidolgozni arra, hogyan lehetne az embereket Afrikában elhelyezni, hogy megszűntethető legyen az az “automatizmus”, hogy akit kimentenek, azt rögtön Európába hozzák.

“Akkor tudunk hatékonyan fellépni a bűnözők üzleti modellje ellen, ha ez az automatizmus megszűnik” – hangoztatta Fabrice Leggeri.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.