EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Miskolc

Spártai futam a Csanyik-völgyben

Hazánkban ötödik éve rendezik meg a világ legnépszerűbb akadályverseny-sorozatát, a Spartant. Az idei nagy sikerű kanizsai és várgesztesi rendezvények után a széria következő állomásának Miskolc ad otthont, az esemény rajt-cél területe a Csanyik-völgy.

Október 13-án rendezik a „Beastet”, vagyis az úgynevezett hosszú távú Spartan versenyt. Ez azt jelenti, hogy az indulóknak egy körülbelül 21-25 kilométeres távot kell megtenniük, a pályát természetes és mesterséges akadályokkal tarkítják – ezekből is legalább 30 darabot kell leküzdeni. Október 14-én a „Sprint”, vagyis a rövid táv lesz terítéken, ahol 5-8 kilométeres pályán legalább 20 akadályt kell teljesíteni.


Rengeteg versenyző várható

A kemény szintek, az őszi időjárás, valamint a kiszámíthatatlanság is nehezíti a résztvevők dolgát. Ahogy a szlogen is mondja: „You’ll know at the finish line”, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi vár rájuk – a pályaadatok csak a versenyt követően kerülnek nyilvánosságra.

Az őrületből a gyermekek sem maradhatnak ki; mindkét napon négy különböző korosztályban versenghetnek a legkisebbek a számukra kialakított pályákon. Szintén a hétvégi rendezvény része a hazánkban első ízben megrendezésre kerülő 12 órás Hurricane Heat, ami tulajdonképpen nem verseny, hanem egy katonai kiképzés jellegű esemény.


Az egész hétvégés esemény alatt fergeteges hangulat várható, DJ és speaker szórakoztatja majd a nagyérdeműt, a fesztiválterületen számos aktivitás közül válogathatnak a résztvevők és a nézők. A szurkolóknak érdemes lesz elsétálniuk a pálya különböző szakaszaira, hiszen nem csak a csodás bükki panorámában gyönyörködhetnek; a versenyzők egymással és önmagukkal való küzdelme is rendkívül izgalmas – Miskolc pedig az egész hétvégén sokszínű attrakciókkal várja majd az idelátogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.