EUR: 323,50 Ft
CHF: 286,74 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Miskolc

Spártai futam a Csanyik-völgyben

Hazánkban ötödik éve rendezik meg a világ legnépszerűbb akadályverseny-sorozatát, a Spartant. Az idei nagy sikerű kanizsai és várgesztesi rendezvények után a széria következő állomásának Miskolc ad otthont, az esemény rajt-cél területe a Csanyik-völgy.

Október 13-án rendezik a „Beastet”, vagyis az úgynevezett hosszú távú Spartan versenyt. Ez azt jelenti, hogy az indulóknak egy körülbelül 21-25 kilométeres távot kell megtenniük, a pályát természetes és mesterséges akadályokkal tarkítják – ezekből is legalább 30 darabot kell leküzdeni. Október 14-én a „Sprint”, vagyis a rövid táv lesz terítéken, ahol 5-8 kilométeres pályán legalább 20 akadályt kell teljesíteni.


Rengeteg versenyző várható

A kemény szintek, az őszi időjárás, valamint a kiszámíthatatlanság is nehezíti a résztvevők dolgát. Ahogy a szlogen is mondja: „You’ll know at the finish line”, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi vár rájuk – a pályaadatok csak a versenyt követően kerülnek nyilvánosságra.

Az őrületből a gyermekek sem maradhatnak ki; mindkét napon négy különböző korosztályban versenghetnek a legkisebbek a számukra kialakított pályákon. Szintén a hétvégi rendezvény része a hazánkban első ízben megrendezésre kerülő 12 órás Hurricane Heat, ami tulajdonképpen nem verseny, hanem egy katonai kiképzés jellegű esemény.


Az egész hétvégés esemény alatt fergeteges hangulat várható, DJ és speaker szórakoztatja majd a nagyérdeműt, a fesztiválterületen számos aktivitás közül válogathatnak a résztvevők és a nézők. A szurkolóknak érdemes lesz elsétálniuk a pálya különböző szakaszaira, hiszen nem csak a csodás bükki panorámában gyönyörködhetnek; a versenyzők egymással és önmagukkal való küzdelme is rendkívül izgalmas – Miskolc pedig az egész hétvégén sokszínű attrakciókkal várja majd az idelátogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.