EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Extra

Spice Girls-kiállítás nyílik Londonban

Színpompás vastagtalpú cipők, állatmintás fellépőruhák és Girl Power-feliratú felsők mesélnek az 1990-es évek legendás lányegyüttese, a Spice Girls történetéről egy szombaton nyíló kiállításon Londonban.

A 37 éves Alan Smith-Allison több mint húsz éve gyűjti Mel B (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh), Emma Bunton (Baby), Mel C (Sporty) és Geri Horner – korábban Halliwell – (Ginger) egykori színpadi öltözékeit és az együtteshez kötődő emléktárgyakat. Gyűjteményében ma már több száz tétel sorakozik.


A londoni Business Design Centre-ben létrehozott, SPICEUP című tárlaton egyebek között Girl Power-feliratú felsők, Mel B állatmintás ruhakölteményei, Ginger legendássá vált, az Egyesült Királyság zászlajának mintáját megidéző platformcipője, valamint Spice Girls témájú süteményesdobozok, babák, chipses zacskók és ágyneműk között nosztalgiázhatnak az együttes (egykori) rajongói.

“Ez egy annyira ikonikus, színes, csillogó, megigéző és zenetörténeti szempontból is jelentős gyűjtemény, hogy úgy érzem, hiba lenne dobozokba zárva tartani egy sötét helyen” – mondta Smith-Allison, aki azóta rajong az együttesért, hogy az 1996-ban berobbant a köztudatba a Wannabe című számmal és azonnal meghódította a slágerlistákat.


A férfi először csak lemezeket és videofelvételeket gyűjtött, aztán 2007-ben, hála egy Mel B (Melanie Brown) által szervezett jótékonysági árverésnek, szert tett az első Spice Girls-fellépőruhára, amelyet aztán újabb és újabb különleges szerzemények követtek. A férfi több százezer fontot költött eddig a gyűjteményre.

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese. Világszerte több mint 80 millió példány kelt el a lemezeikből. A banda 2000-ben bomlott fel, azzal az indokkal, hogy a lányok a szólókarrierjükre szeretnének koncentrálni.

Rendszeresen felbukkannak hírek arról, hogy ismét összeállnak, akár egy koncertkörútra, ahogy tették azt 2008-ban, amikor az Egyesült Államokban és Európában turnéztak.

Melanie Brown legutóbb a hét elején, egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy tervezik az újraegyesülést.

Az énekesnők a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén léptek fel együtt. A tárlaton az a piros ruha is helyet kapott – ez nem Smith-Allison kollekciójának része – , amelyet Geri viselt a színpadon.

A kiállítás, amely egészen a kezdetektől kalauzolja végig a látogatókat a banda pályafutásán, augusztus 20-ig látható Londonban, majd Manchesterbe költözik át.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.

 • Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Hiába a figyelmeztetés! Néhányan mégis lerohannák az 51-es körzetet

  Közel kétmillió fő, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a Facebookon a legendás 51-es körzet leigázására. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, nem számítottak ennyi érdeklődőre.