2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Székesfehérvár

Sportválasztó tábor Feketehegy-Szárazréten

A nemrég megalakult Feketehegy-szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület első táborát tartotta meg július 2. és 6. között a városrész közösségi központjában. A részt vevő negyven gyermek a tábor ideje alatt számos sportágban kipróbálhatta magát.

A tábor célja az volt, hogy kicsalogassák a gyerekeket a szabadba, mozgásra bírják őket és megszerettessék velük a különböző sportágakat Fotó: Papp.Klaudia

Felpezsdült az élet a múlt héten a Feketehegy-szárazréti Közösségi Központban: a Feketehegy-szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesület ugyanis itt tartotta első sporttáborát negyven gyermekkel.
A tábor célja – ahogy az a július 4-én tartott sajtótájékoztatón is kiderült – az volt, hogy kicsalogassák a gyerekeket a szabadba, mozgásra bírják őket és megszerettessék velük a különböző sportágakat. Illetve – ahogy azt Csóra Renáta, az egyesület elnöke is kiemelte – felhívják rá a figyelmet, hogy az okostelefonok, laptopok, tabletek digitális világán túl van egy másik is: a valós.
– A szülőktől azt a visszajelzést kaptuk, hogy szerencsére sikerül a nap végére annyira lefárasztani a táborozó gyerekeket, hogy otthon már nem, vagy csak rövid időre kerülnek elő a számítástechnikai eszközök – mondta el az elnök.

Augusztusban újra lesz tábor, még várják a jelentkezőket Fotó: Papp Klaudia


Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a közösségi központ ad helyet az egyesület táborának, amelyet az önkéntesek és a tagok a megelőző héten rendeztek be. Elkészítettek több sportpályát és műfűvel borították be a szabadtéri színpad nézőterét.
Rapali Zsolt, az egyesület titkára arról beszélt, hogy a nagy meleg ellenére is sikerült élvezetessé tenni az edzéseket.
– Torna, labdarúgás, kézi- és kosárlabda, pingpong, boksz – ez csak néhány azon sportok közül, amelyeket itt bemutatunk a gyerekeknek. Szerencsénkre rengeteg segítőnk is akad: számos híresség jön vagy jött el a táborunkba, így például Tóth Péter kosaras, Májer Szabina kézilabdázó vagy az Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapat tagjai. Az, hogy játsszanak, együtt mozognak a diákokkal, hatalmas élmény a kicsiknek – hangsúlyozta Rapali Zsolt, aki azt is elmondta: augusztusban is rendeznek egy tábort, amelyre szintén negyven gyermek jelentkezését várják.

Torna, labdarúgás, kézi- és kosárlabda, ping-pong, box – ez csak néhány azon sportok közül, amelyeket bemutattak a gyerekeknek Fotó: Papp Klaudia

– Hasonló tematikájú táborral készülünk, de nagy valószínűséggel pár új sportágat is megmutatunk a gyerekeknek. További célunk, hogy rendszeres edzéseket tartsunk a környéken élő iskolásoknak. Alapvetően ezért is hívtuk életre az egyesületet: azt tapasztaltuk, hogy a városrészben elég kevés a lehetőség a szervezett sportolásra, sok szülő panaszkodott, hogy ha a gyermek edzésre akar menni, a fél várost át kell utaznia. Ebben akar az egyesület most segíteni – tette hozzá a titkár.

A jövőben az egyesület -először három sportágban – szeretne rendszeres edzéseket tartani a városrészben élő gyerekeknek Fotó: Papp Klaudia


A Feketehegy-szárazréti Sport- és Szabadidős Egyesületet tíz helyi, sportkedvelő szülő alapította, akik szeretnék a sport útján összehozni a közösséget és kimozdítani a családokat. Épp ezért nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is szerveznek különböző sportrendezvényeket.

Kapcsolódó Cikkek