EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb III.kerület

Stop, sörbiciklik!

A III. kerületben sem bírják a lakók a beer-bringákat
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata rendkívüli testületi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését, a beer bike-ok kitiltását a kerületből. Július 13-tól már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet erre vonatkozó része.

A közösségi együttélés szabályairól szóló készülő rendelet kiegészítésére azért volt szükség, mert az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen tucatjával megjelenő és ordenáré módon viselkedő sörbiciklisekkel kapcsolatban.


– Látható, hogy miután több belvárosi kerületből kiszorultak a beer bike-ok, új helyszínek után nézve kerületünket találták ideálisnak. A panaszok most a Hajógyári-szigeten táborozó gyermekek szüleitől, az ott található játszótéren tartózkodó kisgyermekes családoktól, sportszervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek, de ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület egyéb pihenőpontjain is felbukkanhatott volna. Úgy ítéltem meg, hogy a panaszok jogosak, és mivel a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletünk még szeptember 30-áig társadalmasítás alatt van, most volt alkalom ezt kiegészíteni és az itt élők nyugalma érdekében azonnal hatályba léptetni.

A hatályos rendelet szerint a beer bike-ozás helyi szabályszegésnek minősül, és minimum 50 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálható, csakúgy, mint azok a kölcsönzők, bérbeadók, akik bizonyíthatóan nem tájékoztatták előzetesen, írásban, a szolgáltatást igénybe vevőket a helyi tilalomról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.