2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb III.kerület

Stop, sörbiciklik!

A III. kerületben sem bírják a lakók a beer-bringákat
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata rendkívüli testületi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését, a beer bike-ok kitiltását a kerületből. Július 13-tól már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet erre vonatkozó része.

A közösségi együttélés szabályairól szóló készülő rendelet kiegészítésére azért volt szükség, mert az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen tucatjával megjelenő és ordenáré módon viselkedő sörbiciklisekkel kapcsolatban.


– Látható, hogy miután több belvárosi kerületből kiszorultak a beer bike-ok, új helyszínek után nézve kerületünket találták ideálisnak. A panaszok most a Hajógyári-szigeten táborozó gyermekek szüleitől, az ott található játszótéren tartózkodó kisgyermekes családoktól, sportszervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek, de ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület egyéb pihenőpontjain is felbukkanhatott volna. Úgy ítéltem meg, hogy a panaszok jogosak, és mivel a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletünk még szeptember 30-áig társadalmasítás alatt van, most volt alkalom ezt kiegészíteni és az itt élők nyugalma érdekében azonnal hatályba léptetni.

A hatályos rendelet szerint a beer bike-ozás helyi szabályszegésnek minősül, és minimum 50 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálható, csakúgy, mint azok a kölcsönzők, bérbeadók, akik bizonyíthatóan nem tájékoztatták előzetesen, írásban, a szolgáltatást igénybe vevőket a helyi tilalomról.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.