EUR: 323,62 Ft
CHF: 287,52 Ft
2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb III.kerület

Stop, sörbiciklik!

A III. kerületben sem bírják a lakók a beer-bringákat
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata rendkívüli testületi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését, a beer bike-ok kitiltását a kerületből. Július 13-tól már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet erre vonatkozó része.

A közösségi együttélés szabályairól szóló készülő rendelet kiegészítésére azért volt szükség, mert az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen tucatjával megjelenő és ordenáré módon viselkedő sörbiciklisekkel kapcsolatban.


– Látható, hogy miután több belvárosi kerületből kiszorultak a beer bike-ok, új helyszínek után nézve kerületünket találták ideálisnak. A panaszok most a Hajógyári-szigeten táborozó gyermekek szüleitől, az ott található játszótéren tartózkodó kisgyermekes családoktól, sportszervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek, de ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület egyéb pihenőpontjain is felbukkanhatott volna. Úgy ítéltem meg, hogy a panaszok jogosak, és mivel a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletünk még szeptember 30-áig társadalmasítás alatt van, most volt alkalom ezt kiegészíteni és az itt élők nyugalma érdekében azonnal hatályba léptetni.

A hatályos rendelet szerint a beer bike-ozás helyi szabályszegésnek minősül, és minimum 50 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálható, csakúgy, mint azok a kölcsönzők, bérbeadók, akik bizonyíthatóan nem tájékoztatták előzetesen, írásban, a szolgáltatást igénybe vevőket a helyi tilalomról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.