EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,85 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Súlyos szankciók várnak az illegális szemétlerakókra

A megyeszékhelyen az utóbbi időben megnőtt az illegális hulladéklerakók száma, ezért a polgármesteri hivatal, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a kormányhivatal illetékes szerveinek képviselői az elmúlt hetekben megbeszélést tartottak.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere arról tájékoztatott, hogy ennek a megbeszélésnek az eredményeként az önkormányzat a közeljövőben soron kívül vásárol és szerel fel az érintett területeken kamerákat, a rendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők pedig sűrűbben járőröznek ezeken a helyeken.


– Az utóbbi időben Szekszárdon megszaporodtak az illegális hulladéklerakók, emiatt június 19-én összehívtam egy megbeszélést, ennek eredményeként létrehoztunk egy munkacsoportot, amelynek az lesz a feladata, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje e lerakók tevékenységét, illetve kialakulását – részletezte a megyeszékhely polgármestere.

Az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. hozzávetőlegesen 190 köbméter, illegálisan elhelyezett hulladékot szállított el Fotó: Nagy Nándor

Június 19-én az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. csaknem 190 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot szállított el Szekszárdról, többek között a városvezető jelenlétében.


– Soron kívül kértem a hivatalt, mérjük fel, hogy milyen térfigyelő kamerákra van szükség, természetesen ezeket a kamerákat ki fogjuk helyezni azokon a pontokon, ahol ezek a szeméthegyek időről időre újraképződnek. A jövőben sokkal szigorúbban fogunk eljárni azokkal szemben, akik megsértik az együttélés szabályait, hiszen ezek a kamerák alkalmasak lesznek olyan felvételek készítésére, amelyek alapján beazonosíthatóak lesznek az illegális hulladékot elhelyező személyek. Azok ellen, akiket tetten érünk a felvételek alapján, be fogjuk vetni az összes jogi eszközt – részletezte Ács Rezső.

A városvezető elmondta hogy ezzel a lépéssel rövid és hosszú távon is szeretnék visszaszorítani az illegális hulladéklerakók számát.

Ács Rezső (középen) egy munkacsoport felállítását szorgalmazta, amely a jövőben igyekszik megakadályozni az illegális szemetelők számát. Fotó: Nagy Nándor

– Néhány száz ember teszi tönkre harmincezer ember  mindennapjait, azt gondolom, hogy ez tűrhetetlen, és a jövőben egyáltalán nem fogjuk megengedni. Ez a munkacsoport folyamatosan fog dolgozni és folyamatosan figyelemmel fogja kísérni a város közterületeit – zárta mondandóját a megyeszékhely vezetője.

Az a szemetelő, aki bizonyítottan illegálisan rak le hulladékot, jogi eljárással számolhat, valamint azzal, hogy a büntetés adó módjára behajtható, tehát semmiképpen sem lehet kibújni a szankció alól.

A jövőben szigorúbban fog fellépni a városvezetés az illegális szemetelőkkel szemben. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.