EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Belföld

Szabadulhat a milliomos nő, aki miatt négyen haltak meg az M3-ason

Hamarosan szabadlábra kerülhet Eva Rezešová. Ő az a milliomos szlovák nő, aki luxusterepjárójával olyan sebességgel ütközött neki egy autónak, hogy az kigyulladt, a benne ülő négy ember pedig meghalt. Később kiderült, hogy a vétkes sofőr részegen ült be a kocsijába – írja az Origo.

A Nový Čas információi szerint Rezesová néhány héttel ezelőtt az ügyvédjén keresztül kérte a feltételes szabadlábra helyezését. A budapesti bíróság pedig helybenhagyta a kérelmet, így hamarosan szabadulhat.


Rezešová a börtönben varrónőként dolgozott, és mivel példásan viselkedett, jó esélye van arra, hogy elhagyja a börtönt. A lap úgy tudja, még pszichológusokkal és pszichiáterekkel kell konzultálnia, ha ők rábólintanak, akkor szabadulhat. Ebben az esetben Rezesová három évig feltételesen lenne szabadlábon, vagyis ha ez idő alatt valamit elkövet, azonnal visszakerül a börtönbe – írja az Origo.

/Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, Eva Rezešová 2012-ben az M3-as autópályán luxusterepjárójával nekiütközött egy Fiat Puntónak, amely ezután kigyulladt. Az autóban négyen utaztak, egy testvérpár és a férjeik. Hárman azonnal, míg a negyedik ember, egy nő nem sokkal később a kórházban meghalt. Később kiderült, hogy Rezesová a baleset előtt ivott, és nagyon gyorsan ment, ezért kilenc évre ítélték.

/Fotó: MTI – Mihádák Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

    Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

  • Az igazi csata most kezdődik

    Az igazi csata most kezdődik

    Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniós állam- és kormányfők salzburgi informális csúcstalálkozóján az országok többsége elutasította az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége szerepének növeléséről szóló új javaslatot, amely a határőrizet részleges jogát venné el.